Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 4 Şubat 2017

Hasan Can, “Ümraniye’yi modern bir şehir haline getiriyoruz”

NTV’de Finans Kafe programının konuğu olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Ümraniye’yi tamamı projelere ve deprem şartnamelerine uygun, modern bir şehir haline getiriyoruz.” dedi.

NTV’de canlı olarak yayınlanan ve sunuculuğunu Melda Yücel Kocaalp’in yaptığı Finans Kafe programına konuk olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “400’e yakın kalıcı eseri sıfır borç ile yapmış bir belediyeyiz” dedi. “305 bin yapı stoğumuz var, bunun 176 bini yani ilçedeki yapıların yüzde 60’ı bizim zamanımızda yapıldı.” diyen Başkan Hasan Can, “Ümraniye’nin tamamı projelere ve deprem şartnamelerine uygun, modern bir şehir haline geliyoruz.” dedi.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Hasan Can, finans merkezi ve bağlantı kurulacak metro çalışması hakkında bilgiler vererek, Ümraniye–Üsküdar, Kartal-Kadıköy ve Bostancı metrolarının Ümraniye ile dikey bağlantı sağlayacağından ve diğer bağlantı sağlayacak metro istasyonunun da finans merkezinin içerisinde bulunduğundan bahsetti.

ÜMRANİYESPOR, AMATÖR LİGDEN PTT 1. LİGE YÜKSELDİ

Başkan Hasan Can, “2004’te ilk iş olarak ilçemizin havadan fotoğraflarını çektik. Böylece yasal olmayan yapılar konusunda ilçeyi kayıt altına aldık. İlçe sınırlarımız içerisinde hiçbir yerde hiçbir surette kaçak yapılaşmaya müsaade etmedik.” dedi.

Başkan Hasan Can “Ümraniye, bugün Finans Merkezi’nin, ticaret merkezlerinin ve büyük şirketlerin yönetim merkezlerinin, birçok alışveriş merkezinin olduğu ve prestijli mekânlara sahip bir ilçe hâline geldi. Değişen şartlar, sosyal yaşamı ve bölge ekonomisini de olumlu yönde değiştirdi.” dedi.

Başkan Hasan Can son olarak, Ümraniyespor’un da hiçbir borcu olmadan,  12 yılda amatör ligden, PTT 1. Lig’e yükseldiğinden bahsetti.

selyus