Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 19 Mayıs 2016

Hasan Can Ümraniyeli gençlerle buluştu

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Kent Konseyi Gençlik Meclisinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında düzenlediği programda gençlerle bir araya geldi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ile düzenlenen programda bir araya geldi. Ümraniye Belediyesi Sanatkârlar Çarşısı’nda gerçekleştirilen buluşmaya Başkan Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erdoğdu, Ümraniye Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kağan Şekercioğlu ve çok sayıda gençlik meclisi üyesi katıldı.

Programın açılış konuşmasında söz alan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kağan Şekercioğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın her zaman gençliğin yanında olduğuna dikkat çekerek, desteklerinden ötürü Başkan Hasan Can’a teşekkür etti. Şekercioğlu, konuşmasının devamında Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından sürdürülen faaliyetler ile ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra bir konuşma yapan Ümraniye Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erdoğdu: “Kısa bir süre önce Gençlik Meclisi başkanlığına seçilen Kağan Şekercioğlu kardeşimiz ekibiyle çok şey başarmıştır. Kendisine ve genç arkadaşlarımıza gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi. Erdoğdu; Öncelikle herkesin şunu bilmesi gerekir. Kent Konseyi ne iş yapar ve nasıl çalışır. Bulunduğu İl’e ve İlçe’ ye nasıl katkı sağlar. 2005 yılında çıkan yasa doğrultusunda Başkanımızın bize verdiği talimat ile Kent Konseyinin yaklaşık 4 ay gibi bir zaman diliminde kuruluşunu gerçekleştirdik.  Bugün yapılan onca başarılı çalışmanın ardında başta Belediye Başkanımız Hasan Can, Kent Konseyinin diğer kolları ve siz gençler varsınız diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN HASAN CAN; “YAPILAN HER İŞİN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI LAZIM”

Ümraniye Kent Konseyi Fahri Başkanı olarak bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da, çalışmalarından dolayı başta Kent Konseyi Yönetim Kurulu olmak üzere Gençlik Meclisini yaptıkları çalışmalarından ötürü tebrik etti. Konuşmasında Başkan Hasan Can “Nüfusu 50 bini aşan yerlerde Kent Konseyinin kurulması mecburi hale geldi. Kurulması için bütün yetki ve görev belediyelere verildi. 2005 yılında yürürlüğe giren mevzuat sonrasında hemen oluşturduğumuz Kent Konseyimiz o günden bu güne hizmet trendini yukarıya çıkarmaya devam ediyor. Ümraniye İlçesinin ihtiyaç duyduğu, her fikrin müzakere edileceği, önerilerin getirileceği ve o öneriler ışığında Kent Konseyi Yöneticilerinin istikamet bulacağı bir konseydir. Kent konseyi, kentin bütününün ele alınarak müzakere edileceği bir mecradır. Şehirdeki özellikle bütün resmi kurumlar kent konseyinin tabi üyesidir.” dedi. Başkan Hasan Can, Ümraniye Kent Konseyi’nin ve Gençlik Meclisinin önemli çalışmalara imza attığına değindi. Başkan Hasan Can Ümraniye’nin yükseldiğini vurgulayarak daha alınacak birçok yol olduğunu da sözlerine ekleyerek, Ümraniye Belediyesi olarak konseyin çalışmalarına her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Program, gençlerin Başkan Hasan Can’a sohbet tadında sorular sormasıyla devam etti. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kağan Şekercioğlu programın ardından Başkan Hasan Can’a üzerinde Hilye-i Şerif’in olduğu bir tablo takdim etti.

İlginizi çekebilir

İBB hizmetleri mobil uygulamada

İBB hizmetleri mobil uygulamada

selyus