Hilmi Türkmen, Bakır İzzetbegoviç ile Bosna Hersek’te buluştu

Hilmi Türkmen, Bakır İzzetbegoviç ile Bosna Hersek’te buluştu

Bosna Hersek’e giden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, öncelikli olarak Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakır İzzetbegoviç ile bir araya geldi. İkili arasında geçen dostane sohbet esnasında, iki ülkenin mazisi yüzyıllara dayanan dostluk köprülerinin pekiştirilmesi ve kardeşlik hukukunun ilelebet devam etmesi temennileri paylaşıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ramazan ayının bereketini sadece ülke sınırları içinde değil, diğer Müslüman ülkelerle de paylaşmak adına, Dünya Yetimler Günü vesilesiyle Üsküdar’ın kardeş şehri Zenica’ya bir gezi düzenleyerek temaslarda bulundu. İki belde arasındaki dostluk köprüsünün pekiştirilmesi adına gerçekleştirilen gezide Bosnalı yetim çocuklara bir iftar yemeği verildi.

İLK ZİYARET CUMHURBAŞKANI’NA

20 Haziran Pazartesi günü Bosna Hersek’e giden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, öncelikli olarak Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakır İzzetbegoviç ile bir araya geldi. İkili arasında geçen dostane sohbet esnasında, iki ülkenin mazisi yüzyıllara dayanan dostluk köprülerinin pekiştirilmesi ve kardeşlik hukukunun ilelebet devam etmesi temennileri paylaşıldı. Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakır İzzetbegoviç, sohbet esnasında ilginç bir de anekdot aktardı. Dedesinin Üsküdarlı Sıdıka Hanım ile evlendiği anlatan Cumhurbaşkanı Bakır İzzetbegoviç’in bu sözleri Başkan Hilmi Türkmen’in oldukça ilgisini çekti.

VEZİRLER ŞEHRİ TRAVNİK

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve heyeti, Cumhurbaşkanı’na yapılan ziyaretin ardından kardeş şehir Zenica’nın yolunu tuttu. Yolculuk boyunca Bosna Hersek’in tarihi ve turistik zenginliklerine şahit olan heyet, Travnik bölgesine de uğradı. Başkan Hilmi Türkmen, Travnik’teki camileri ve tarihi kalıntıları gezerken oldukça etkilenerek, “Tam bir vezirler şehri” yakıştırmasını kullandı.

KARDEŞ BELEDİYE ZENICA…

Heyetin son durağı kardeş şehir Zenica oldu. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Zenica Belediye Başkan Vekili Selver Kelestura’nın bir araya geldiği görüşme tam bir dostluk havasında geçti. İki şehir arasındaki kardeşliğin pekiştirildiği ziyarette Başkan Hilmi Türkmen, yakın zaman önce vefat eden Belediye Başkanı Hüseyin Smayloviç’in yerine vekalet eden meslektaşına görevinde üstün başarılar dileklerinde bulundu. Yapılan keyifli sohbetin ardından Üsküdar’ın sembolü olan Kız Kulesi maketini hediye eden Hilmi Türkmen, yetim çocuklara verilecek iftar yemeği için belediye binasından ayrıldı.

selyus