Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 27 Aralık 2015

Hilmi Türkmen, “Üsküdar’da 2B sorunu bitmiştir”

Üsküdar Belediyesi, Yavuztürk ve Çengelköy’de bulunan Dalgıçkent, Yeşilyamaç, Kayıkent, Rastkent, Mavi Kartal, Yaşamkent, Ata-2 gibi bazı kooperatif sitelerinde 28 yıldır devam eden 2B sorununu çözdü. Törende konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Sözümüzü tuttuk. Üsküdar’da 2B sorunu bitmiştir” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tam 28 yıldır 2B sorunu ile boğuşan vatandaşlarımıza verdiği ‘Bu can bu tende olduğu sürece verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz’ sözünü tutmaya devam ediyor. Bugün sıra Yeşilyamaç Sitesinde. Yapılan tapu dağıtım töreni ile Dalgıçkent Sitesi’nin ardından, Yavuztürk Mahallesi’ndeki Yeşilyamaç Sitesi sakinlerinin tapuları teslim edildi. Törende konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Sözümüzü tuttuk. Üsküdar’da 2B sorunu bitmiştir” dedi. Üsküdar Belediyesi, Yavuztürk ve Çengelköy’de bulunan Dalgıçkent, Yeşilyamaç, Kayıkent, Rastkent, Mavi Kartal, Yaşamkent, Ata-2 gibi bazı kooperatif sitelerinde 28 yıldır devam eden 2B sorununu çözdü.

SORUN KANGREN HALİNE GELMİŞTİ

İnsanların hayatlarında unutamayacağı anlar olduğuna vurgu yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün özel bir gün. Üsküdar Belediye Başkanı olarak bizim de yaşadığımız heyecanla, mutlu olduğumuz ve unutamayacağımız günlerden birisini yaşıyoruz. Bunun tek sebebi ise yıllardan beri kangren haline gelmiş sorunlardan bir tanesi olan tapu sorununun çözüldüğünü görmektir” dedi.

BİNLERCE ÜSKÜDARLI’NIN YÜZÜ GÜLDÜ

Yavuztürk’teki Dalgıçkent ve Yeşilyamaç Sitelerindeki sorunun çözümü ile birlikte burada ikamet eden ailelerin yüzleri gülerken yakın zamanda yine 2-B’den dolayı mağdur durumda olan Kayıkent, Rastkent ve ATA-2’deki yaklaşık 4048 konutun tapu sorunu da çözüme kavuşacak. Buralarda ikamet eden yaklaşık 16 bin Üsküdarlı da yıllardır süre gelen tapu sorunlarının çözüme kavuşmasıyla birlikte büyük bir mutluluk yaşayacaklar.

selyus