Hilmi Türkmen’in Üsküdar’a neler yaptığını bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dinleyin!

Üsküdar Belediyesi’nin neler yaptığını bizzat birinci elden dinlemek daha keyifli oluyor… AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in öncülüğünde Üsküdar’a kazandırılan eserlerin bir bölümünü tek tek saydı ve konuşmasının sonunda merhum Neşet Ertaş’ın “Aşkınan çalışan yorulmaz” sözünü hatırlatarak Üsküdar’ın başarılı Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e atıfta bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKYK toplantısında belediyelerin ilçelerine kazandırdığı eserleri, projeleri önemli kriterler arasında tutacaklarını, ayrıca belediye başkanının halkta karşılığının en çok kriterleri olduğunu ifade etmiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasından yola çıkarsak; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Valide Sultan Gemisi’nde bugüne kadar yaklaşık 380 bin vatandaşı ağırladı ve ağırlıklı olarak ta boğaz gezilerinin çoğuna katılarak bizzat misafirleriyle ilgilendi. Talep ve sıkıntıları olanları ekibiyle birlikte not etti sonrasında vakit kaybetmeden çözdü. Ayrıca Başkan Türkmen, kendinin de katılımıyla her gün bir mahalleden yaklaşık 500 vatandaşa boğaz gezisi yaptırıyor.

Yine son bir yıldır Üsküdar’ın parklarında mahalle sakinleriyle akşam çaylarında buluşarak saatlerce sohbet eden Başkan Erdoğan, vatandaşların dilek ve temennileriyle ayrıca ilgilendi.

Üsküdar Belediyesi, belediye olalı tarihin hizmet rekorunu kırıyor. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2014 yerel seçimlerinin ardından göreve gelerek birbiri ardına projeleri, eserleri, hizmetleri hayata geçirdi. Başkan Türkmen, ekibiyle birlikte 4,5 yolda 400’den fazla projeyi Üsküdarlıların hizmetine açtı.

Bunların içinde dünya da başka bir örneği olmayan Üsküdar Valide Sultan Gemisi’ni başta Üsküdarlılar olmak üzere İstanbulluların hizmetine sundu.

Ayrıca Üsküdar’da içinde yüzme havuzu bulunan kapalı spor salonu sayısını 2’den 10’a çıkardı. Yine Üsküdar’ın 35 yıldır kangreni olan kentsel dönüşümü çözen Başkan Türkmen’in Üsküdar Meydan düzenlemesi, 60 yeni cami, İkinci Bahar Kahvesi, Tebessüm Kahvesi, Üsküdar-Harem bisiklet ve yürüyüş yolu projesi, kültür merkezleri, 1’inci ve 2’ikinci Nevmekan, kitap fuarı, sayısız kültür etkinlikleri, çocuklara ve yaşlılara yönelik etkinlikler, söyleşiler ve sosyal yardımların altına imza attı.

selyus