Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 26 Mayıs 2021

İBB AK Parti Grubundan İstanbullulara önemli bir müjde geldi

İBB AK Parti Grubu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne İstanbulluların yakından ilgilendiren bir teklif sundu.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, teklifle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Göksu paylaşımında: “Pandemi süresince İstanbulluların ulaşım sıkıntılarının bitmesi için “66 bin servisin ulaşıma geçici olarak entegre edilmesi ile İETT’nin ilave 250 yeni hattı faaliyete alması” teklifimiz CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin hayır oylarına rağmen kabul edildi. Hayırlı olsun.”

AK PARTİ GRPU SÖZCÜSÜ AVUKAT MURAT TÜRKYILMAZ, TEKLİFİ OKUYARAK İBB MECLİSİNE SUNDU

AK Parti Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına;

Pandemi sürecinde İstanbul halkımızın yaşamış olduğu çilenin farkındayız.  İstanbul trafiği vatandaşlarımız açısından çekilmez bir hal almış ve maalesef vaka sayıları artışı sebebiyle de can kayıpları yaşamaktayız. Bugüne kadar İBB yönetimi ulaşımı ve toplu taşımayı rahatlatmak konusunda yetersiz bir performans göstermiştir, tüm halkımız buna şahittir. Bugün burada, bu salonda ki her bir  meclis üyemize hayati bir sorumluluk düşmektedir. Her otobüs durağını “Fazilet Durağı” kabul eden bir anlayışa karşı artık inisiyatif alma vakti gelmiştir.

Bu sebeple; 31 Ağustos 2021 tarihine kadar geçerli olmak üzere,

1-İETT’nin ilave 250 adet yeni hattı ihdas ederek faaliyete geçirmesi,

2-Toplu ulaşımı rahatlatmak için pandemi şartları sebebiyle faaliyet gösteremeyen ve ekonomik darboğazda olan 66 bin servis aracıyla toplu taşıma hizmetleri için sözleşme imzalanması, bu suretle İstanbul trafiğine bu servislerin geçici olarak entegre edilmesini,

Teklif karar olarak gündeme alınmasını ve oylanmasını teklif ediyoruz.”

selyus