Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

İBB BAŞKAN ADAYI VE MHP!

Mart 2019 Yerel Seçimleri’nin hareketlenmeye başladığı şu günlerde Türkiye genelinde büyükşehir, il, ilçe ve beldelerde aday adaylığı hazırlıkları başladı bile.

Kulislerden aldığımız bilgilere göre bu seçimde AK Parti’de çok aday adayının olacağı konuşuluyor.

Biz, İstanbul düzeyinde yayın yaptığımız için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin aday adayları üzerine duralım.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul için aday çıkarmayacaklarını açıklamasının ardından AK Parti’de milliyetçi profiline uygun bir aday modeli üzerinde durulmaya başlandı.

MHP seçmeni tecrübeli olduğu için inanmadığı bir isime genel merkezden talimat gelse de oy vermez. Vermemekte haklı da…

Şahsen düşüncem, MHP seçmen profiline en uygun isimler bulunmalı.

Şu an görevinin başında olan İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın isminin de konuşuluyor… Eğer bu iddia doğruysa geçmiş olsun AK Parti, geçmiş olsun İstanbul!!

Uysal iyi bir insan olabilir ama önceki başkan Kadir Topbaş gibi başarılı ve karizma bir ismin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı gömleği çok büyük geldi ona!

Zaten İstanbul’da bir çok başarılı belediye başkanı varken kendisinin gösterilmesine de şaşırmıştı..!!

Çünkü, Topbaş istifa ettiğinde İBB’nin yeni başkanı olacak en güçlü isimler arasında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve şuan milletvekili olan önceki dönem Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir gösteriliyordu…

selyus