Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 27 Mart 2024

İBB ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜ İSRAFLA KAPATIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki dönemde başlatılan projeler, İmamoğlu döneminde bir bir çürümeye terk etti. Çürümeye terk edilen projelerden birisi de Kamil Abdüş Gölü projesi.

Toplam 5 kısımdan oluşan ve birinci kısmın %85’inin tamamlanmış olmasına rağmen, kalan %15 kısmı 3 senede açamayan İBB Yönetimi, projenin kalan kısımlarını çürümeye terk etti.

ÇÜRÜYEN PROJEYE İSRAF MASKESİ

İBB kaderine terk ettiği projeleri seçim öncesi apar topar toplayıp, göz boyamaya çalışıyor. Kaderine terk edilen ve artık çürüyen Kamil Abdüş Gölü proje kapsamında bulunan ahşap kısımlar gerekli çalışma yapılmadan kaplama malzemeleri ile gizlenmeye çalışıldı.

Yürüme yolları ve donatı alanlarından oluşan proje içindeki ahşap bölümler çürüdü. Çürüyen alanlar ise pahalı malzemeler ile maskeleme yapılarak, kapatılmaya çalışıldı.

Bir vatandaşın aldığı görüntülere yansıyan çürüme ve kapatma çabası vatandaşlardan büyük tepki çekti.

KAFKALE NEDEN HER SEÇİM YIKILIP YENİDEN YAPILIYOR

Yapıldığı dönemde bölgemizin en büyük kapalı spor kompleksi olan Kafkale Spor kompleksi, seçim döneminde ilginç bir şekilde adeta yıkılıp yeniden yapım sürecine alındı. 2019 seçim sürecinde detaylı bir şekilde yenilenen Kafkale Spor Kompleksi, İBB tarafından yine bir seçim döneminde neredeyse tamamen yıkılarak tadilat çalışmasına alındı.

MİLYONLARCA LİRA HİZMET YERİNE TADİLATA NEDEN GÖMÜLDÜ

Geçtiğimiz dönem içinde, para yok diye hastane yolu yapmayan, para olmadığı için yenilenemeyen ve yollarda yanan otobüslerle insanları adeta ölüm yolculuğuna çıkaran, Metro projelerini finansman yok diyerek durduran İBB, seçim döneminde tamirat tadilat işlerine milyonları neden akıtıyor.

PARAMIZ HİZMETE DEĞİL İSRAFA GİDİYOR

16 milyon İstanbullunun parasını israf eden İBB yönetimi, beceriksizliğinin faturasını da vatandaşlara kesiyor. Para yok diyerek, engellendiğini iddia eden İBB, projeler ile hayatı kolaylaştırmak yerine, 16 milyon İstanbullunun milyarlarca lirasını israf ekonomisine harcamaya devam ediyor.

Ulaşım, trafik, çevre ve kentsel dönüşüm projelerine yatırım yapılmazken, israf ekonomisine harcanan milyarlarca lira için tepki gösteren vatandaşlar, israf var hizmet yok diyerek şikayetlerini dile getirdi ve paraların nereye harcandığının hesabını sordu.

selyus