Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 19 Temmuz 2016

İBB’de haşhaşi temizliği mi var!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde sessiz sedasız Fetullahçi Terör Örgütü mensubu haşhaşilere yönelik büyük bir temizlik yapılacağı iddia ediliyor.

Fetullahçi Terör Örgütü’nün 15 Temmuz akşamı gerçekleştirdiği başarısız darbe girişiminin ardından başta askeriye ve emniyet teşkilatı olmak üzere kamuda bulunan paralelciler birer birer görevlerinden uzaklaştırılarak haklarında soruşturma başlatıldı.

Bu operasyonlar devam ederken bir yandan da İstanbul kamu ile İBB ve ilçe belediyelerinde de haşhaşi temizliği başlıyor. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ki haşhaşilerin üst düzey yönetim kademelerinde oldukları, yıllarca AK Parti’nin ve hükümetin arkasından konuştukları iddia ediliyor. Personele hep kötü davrandıkları, seçilmiş belediye yönetiminin arkasından konuştukları ciddi bir şekilde iddia edildiği halde bu haşhaşiler yıllarca oralarda görev almaktadır.

Belediyelerde çalışan paralel yapı mensuplarının hakkındaki bu iddiaların gerçek olup olmadığı da yakında ortaya çıkmış olacak. 

Bugün bir sıcak gelişmede Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda 15.200 personel (çoğunluğu üst düzey bürokrat) açığa alındı. YÖK ise bin 577 dekanın istifasını istedi.

Türkiye’de yaşanan önemli gelişmelerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ta kendi bünyesinde çalışan paralelcileri ve yine AK Parti düşmanı olan Saadetçileri gönderir herhalde!

 

 

selyus