Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 23 Mayıs 2015

İBB Gençlik Şöleni’ne yoğun katılım

Başkan Kadir Topbaş’ı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi 1. Vizyon Toplantısı ve Gençlik Şöleni’nde coşkuyla karşıladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi 1. Vizyon Toplantısı ve Gençlik Şöleni, Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş ile İBB Bürokratlarının da yer aldığı toplantıda, salonu dolduran gençler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı coşkuyla karşıladı.

Gençlerin Türkiye’nin ve dünyanın geleceği olduğunu ve yaşadığımız dünyada tüm insanlığın kaderinin birbirine bağlı olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, “Nüfusunun yüzde 40’ınn 30 yaşının altında olduğu Türkiye’nin gençleri olarak ülkemizin ve İstanbulumuzun geleceği için gayret gösterdiğinizi biliyor ve tebrik ediyorum. Yoğun bir eğitim süreciniz var, başarılar diliyorum. Sizler gelecek için önemli hedefler koyan gençlersiniz. Konfiçyüs’un dediği gibi rotası belli olmayan bir gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. Hedefi doğru ve büyük koymak gerekiyor. Ve Üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi dev eserler ortaya koymak için karıncalar gibi çalışmak gerekiyor.” dedi.

Teknolojik gelişmelerle dünyanın avuç içine sığdığını, bilgi çağına ayak uyduramayanların yarınlarının hüsran olacağını vurgulayan Kadir Topbaş, “Yarınlar çok daha hızlı gelişecek. Bu geleceği sizler yaşayacaksınız. Bu bakıma dünyanın başka bir ucundaki gençlere rakip olarak yetişiyorsunuz. Kendinizi nasıl yetiştirir ve donatırsanız o kadar iyi.  Zamanı çok iyi kullanmalısınız, çok çabuk geçen bir ömür var. Ben kendi hayatımda hiçbir zaman yoruldum kelimesini kullanmadım. Yaratılış o kadar mükemmel ki ne kadar yüklerseniz o kadar gelişiyorsunuz. Bir işte yorulduğunuz zaman meşguliyet değiştirerek dinlenin ve kendinizi geliştirin. Hangi işi yaparsanız yapın, aranan kişi olmak önemlidir. Kendi ihtisas alanlarınızda en iyi en önde olmayı hedefe koyun kendinize. Sizin fırsatlarınız bizim gençlik dönemlerimizden çok daha fazla.” dedi.

 “İBB Başkanı olduğumda çocukları ve gençleri daha iyi yetiştirebilmek için gençlik ve çocuk meclislerini kurduk.” diyen Başkan Topbaş, “Gençlik Meclisi’nin başarılı çalışmalarının uluslar arası boyuta taşımasını arzu ediyorum. Biz de BM nezdinde kendisine her türlü desteği vereceğiz. Hz. Mevlana, “Bir toplumunu bozamadığı bir kişiyi bir arkadaş bozabilir”. Arkadaşlarınızı iyi seçin. Yarınlar sizin, gelecek siniz. Bizim İstanbul’a yaptığımız hizmetler sizler ve yarınlar için… 78 milyon Türkiye olarak sevginin yeşerdiği bir toplumu oluşturmak hepimizin görevidir.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Etiketler:
selyus