Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 23 Ağustos 2019

İBB mağdurlarından basın açıklaması

İşten atılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A. Ş. çalışanlarından basın açıklaması. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldikten sonra hiç kimsenin işten çıkarılmayacağını ifade etmesine rağmen göreve geldiği günden bu yana işten çıkarılmalar devam ediyor. Son olarak 20 Ağustos’ta Medya A.Ş bünyesinde çalışan 50 kişinin işine son verilmesi büyük tepkiyle karşılandı.

İBB binası önüne toplanarak basın açıklaması düzenleyen işçiler, Ekrem İmamoğlu’nun seçim sürecinde miting meydanlarında kimseye haksızlık yapılmayacağını ve kimsenin işine son verilemeyeceğine dair sözlerin hatırlatarak, verilen sözlerin tutulmadığını ve hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını dile getirdiler.

Toplana grup adına basın açıklamasını okuyan Mihriban Çetiner, “İBB Medya AŞ, 160 kişinin çalıştığı, İBB’nin proje, etkinlik, faaliyet ve hizmetlerini duyurduğu, İstanbullulara gerek haber gerekse kültür sanat alanında bilgilendirmeler yaptığı bir yayın mecrasıdır.”

Çetiner, “İBB Medya AŞ’de çalıştığımız süre boyunca işimizin hakkını vererek alınterimizle üretme gayreti içinde olduk. Verilen işleri hakkıyla yaptık, Modyo TV, İBB TV ve diğer yayın mecralarında İstanbullulara haber ve kültür sanat çalışmaları olmak üzere birçok alanda bilgilendirmelerde bulunduk. Biz herzaman Emekten ve çalışıp üretmekten yana olduk bu haksız ve sebepsiz feshi şiddetle kınıyoruz.”

“MEYDANLARDA KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMAYACKALARINI SÖYLEDİLER”

Çetiner, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu seçim dönemi katıldıkları tüm program ve meydanlarda ısrarla kimseyi işten çıkarmayacaklarını söyledikleri halde, usulsüzce ve hiçbir gerekçe gösterilmeksizin 20 Ağustos 2019 tarihinde, aralarında özel kalem, müdür, şef, kameraman, muhabir, editör ve teknik ekip olmak üzere 50 çalışanın işine son vermiştir.

Usulsüzce işten çıkarılmayla birlikte özellikle sosyal medyada hakkımızda oluşturulan karalama kampanyası, iftiralar, hakaretler ve yalanlarla oluşturulan içi boş algıları iddia sahiplerine iade ediyoruz. “Bankamatik çalışanı” gibi hakaretvari alçakça saldırılara da gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.

İBB Medya AŞ, her zaman farklı görüşte insanların bir arada huzur içinde çalıştığı bir kurum olmuştur. Kimsenin bu kurumu lekelemeye hakkı olmadığı gibi, kurum çalışanlarını da lekelemeye hakkı yoktur.

Hiçbir açıklama yapılmadan, tarafımıza önceden tebliğ edilmeden ansızın yapılan bu haksız muameleyi ve usulsüzlüğü kabul etmediğimizi belirterek tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı bildiririz” diye konuştu.

selyus