Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 12 Ekim 2017

İBB Meclisi gençlere oy birliği ile sahip çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, BM Habitat ile İBB Gençlik Meclisi’nin ortak çalışmayla Dünya Yerel Gençlik Meclisleri Birliği’ni kurulmasına yönelik protokolü oy birliğiyle onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantılarının ikinci birleşiminde BM’nin İnsan Yerleşimleri Programı olan Habitat’ın Gençlik Birimi ile ortak bir protokole imza attı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın yönettiği oturumda gündeme gelen protokol, meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

Protokol kapsamında BM Habitat Gençlik Birimi ile İBB Gençlik Meclisi, sürdürülebilir kalkınma hedefleri, daha fazla sürdürülebilir şehir ve toplum oluşturmak için amacıyla İBB liderliğinde Belediye Gençlik Meclisi ağı kuracak. Ortak faaliyetler düzenlenerek BM Habitat Programı ile İBB Gençlik Meclisi arasında işbirliği sağlanacak. Ayrıca kent gençliği teşkilatları daha kurumsal hale getirebilecek.

BM ve İBB arasında 2 yıl sürecek protokolle, Ekim 2016’da Quito Ekvador’da gerçekleştirilen Habitat 3 Konferansında alınan karar doğrultusunda Dünya Yerel Gençlik Meclisleri Zirvesi’nin toplanması ve Dünya Yerel Gençlik Meclisleri Birliği’nin kurulması da hedefleniyor.

Protokolde, “BM Habitat Gençlik Birimi ile Belediyemiz Gençlik Meclisi arasında; Belediyemiz liderliğinde bazı gençlik küresel mekanizmaları ile sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve daha fazla sürdürülebilir şehir ve toplum oluşturmak için bir Belediye Gençlik Meclisi ağı kurmak ve güçlü yerel ortaklıklar geliştirilerek, kent gençliği teşkilatlarını daha kurumsal hale getirebilmek amacıyla ortak bir protokolün imzalanması” ifadelerine yer veriliyor.

selyus