Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 12 Nisan 2016

İBB Meclisi’nde Ülkiye Toptaş damgası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ümraniye Belediyesi AK Parti Belediye Meclis Üyesi olan Ülkiye Toptaş, İBB Nisan ayı meclis toplantısı ikinci oturumunda gündem dişi söz aldı. Toptaş’ın “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu” demesiyle birlikte CHP grubundan sıra kapaklarına vurulmaya başladı. CHP’li meclis üyelerine şiddetle tepki koyan Toptaş, “Duymak istemeyeceğiniz kadar kötü bir söylemin olduğunu biliyorsunuz ve tahammül edemiyorsunuz”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ümraniye Belediyesi AK Parti Belediye Meclis Üyesi olan Ülkiye Toptaş, İBB Nisan ayı meclis toplantısı ikinci oturumunda gündem dişi söz aldı. Toptaş’ın “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu” demesiyle birlikte CHP grubundan sıra kapaklarına vurulmaya başladı. Koro halinde aynı anda sıralara vurulunca Ülkiye Toptaş haliyle konuşmasını yapamadı. Toptaş, ısrarlı ve dik duruşuyla meclisi yöneten meclis ikinci başkan vekili Göksel Gümüşdağ’a dönerek “Sayın başkan ben konuşmamı yapacağayım. Bunu hiçbir güç engelleyemez” dedi.  CHP’liler sıra kapaklarına vurarak AK Partili Toptaş’ın konuşmasına izin vermezken AK Partili üyeler Toptaş’ı alkışlarıyla destekledi. “Çocuklar susar sen susma” şeklinde slogan atmaya başlayan CHP’lilerin seslerine bu kez AK Partililerin tepkileri eklenince salon ana-baba gününe döndü.

Toptaş, Nisan ayının ilk haftasında da Ümraniye Belediye Meclisi’nde Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında sarf ettiği çirkin söze aynı tepkisini gösterince CHP’li meclis üyeleri salonu terk etmişti. Deneyimli siyaset kadını Ülkiye Toptaş, İBB CHP’li meclis üyelerinin genel başkanlarına körü körüne sahip çıkmalarına tepki vererek “Duymak istemeyeceğiniz kadar kötü bir söylemin olduğunu biliyorsunuz ve tahammül edemiyorsunuz” 

GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ DE GERGİNDİ

Meclise başkanlık eden Meclis ikinci başkan vekili Göksel Gümüşdağ’ın uyarılarına rağmen devam eden gerilim, her iki parti grup başkanının konuşmalarıyla daha da arttı. İBB Meclisinde siyasi konuşmalar yapmak istedikleri zaman meclis başkanları tarafınca uyarıldıklarını belirten CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, “Sayın Genel Başkan’ın yakışıksız bir ifade içerisinde olmadığını sizin kadar biz de biliyoruz. İnsanların fikri neyse zikri de o’dur. Siz bizim söylediklerimizden sizin aklınızın çalıştığı kadarını anlıyorsunuz” ifadelerini kullanınca meclisteki gerilim arttı.

AK Parti Grubu adına söz alan başkanvekili Temel Başalan ise Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin sadece Bakan Ramazanoğlu’na yönelik olmadığını söyleyerek “Sadece Bakan hanıma yönelik değil tüm dünyada yaşayan bayanlara yöneliktir” dedi. Başalan’ın sözlerine en çok CHP’li kadınlar tepki gösterdi.

“ÜLKİYE TOPTAŞ ISRAR ETTİ VE KONUŞMA HAKKINI KULLANDI”

Konuşmanın hakaret içermemesi gerekçesiyle AK Partili Ülkiye Toptaş’a yeniden söz veren meclis başkanvekili Göksel Gümüşdağ, meclisi kontrol etmekte zorlandı. Toptaş ikinci kez söz aldığında gürültüler arasında “Duymak istemeyeceğiniz kadar kötü bir söylemin olduğunu biliyorsunuz ve tahammül edemiyorsunuz. Eğer söyleyecek bir şeyiniz varsa siz de söz isteyebilirsiniz. Kılıçdaroğlu’nun Bakanımız Sema Ramazanoğlu’na yönelik yakışıksız ve edep dışı sözlerini kınıyorum” dedi.

SALONDA ARBEDE YAŞANDI

İçlerinde belediye başkanlarının da bulunduğu Meclis üyelerinin ayağa kalkıp birbirleri üzerine yürümesiyle salon bir anda karıştı. Ağız dalaşı ve arbedenin yaşandığı toplantıda bazı meclis üyeleri de kavgayı ayırmaya çalıştı. Meclis Başkanı Gümüşdağ, grup başkanvekili ile istişarede bulunmak üzere oturuma ara verdi. Aranın ardından her iki grubun grup başkanvekillerine söz verdi. Burada her iki grup başkanvekilleri de yapıcı konuşunca salonda atmosfer normale döndü.

İlginizi çekebilir

Ankara Mustafa Tuna’ya emanet

Ankara Mustafa Tuna’ya emanet

selyus