Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 17 Temmuz 2017

İBB milli irade nöbetinde tanıdık isimler

İBB Saraçhane meydanında tutulan nöbete 10 binlerce vatandaşın yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar, İBB Başkanı Kadir Topbaş İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Temel Başalan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü ve İBB Genel Sekreter Yardımcıları da hazır bulundu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, hain darbede gazi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde bugün de devam etti. Saraçhane Belediye Sarayı’nın önünü dolduran coşkulu kalabalık, Türk Bayrakları ve şehitlerin isimlerini taşıyan dövizlerle marşlara eşlik etti. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından 15 Temmuz hain darbe girişiminin görüntülerinin izlendiği gecede vatandaşlara hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kürsüye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve Türkiye’nin ilk insansız hava aracını (İHA) yapan ekibin lideri Selçuk Bayraktar ile birlikte çıktı. Nöbete ayrıca İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Temel Başlan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, İBB Genel Sekreter Yardımcıları, genel müdürler, daire başkanları, İBB Meclis Üyeleri ve 10 binlerce İstanbullu vatandaş katıldı.

“İHA’LAR TERÖRLE MÜCADELEDE EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”

Selçuk Bayraktar’ın Türkiye’nin ilk dünyanın 6. İnsansız hava aracını yapmayı başardığını belirten Başkan Kadir Topbaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın damadı ve evladı Selçuk Bayraktar, Türkiye’nin gururu olan çok güzel bir insan. Gönüllerini koydular ve İHA yapmayı başardılar. Bu İHA’lar bugün terörle mücadelede en büyük gücümüz oldu. Rabbim kendisine güç versin ve her türlü hayırlı işlerinin önündeki engelleri kaldırsın” dedi.

Milletimizin 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı dimdik durarak dünyaya millet ne demek gösterdiğini ifade eden Kadir Topbaş, “Ne güzel insanlarsınız. Allah hepinizden razı olsun. Yüreğinizdeki imanla, elinizdeki bayrakla ve vatan millet sevgisiyle Başkomutanımızın devam etmesini istediği demokrasi nöbeti için yine meydanlardasınız. Bu milletin geleceğine, özgürlüğüne gem vurmak isteyen FETÖ terör örgütünün dış güçlerle birlikte tezgahladığı darbe girişimini yüreklerinizle söndürdünüz. Ayakta duruşunuzla onları sindirdiniz. Kaçacak delik aradılar” diye konuştu.

Saraçhane Belediye Sarayı’nın önünde şehitler ve gaziler verildiğini. İBB’ye ait AKOM ve Lojistik Destek Merkezi’nin de darbecilerce işgal edildiğini hatırlatan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tam bir yıl sonra aynı meydanda şehitlerimizin huzurunda birlikteyiz. Rabbimize hamdolsun hainlere fırsat vermediği için. Tarih boyunca bu topraklarda aynı hain tezgahlar kurgulandı. Ancak büyük bir milletin evlatları olarak hepsini püskürttük. Malazgirt’te, Çanakkale’de destanlar yazıldığı gibi 15 Temmuz’da da hiçbir millete nasip olmayan bir destan yazdık. Bu şanlı direnişi tarihler yazacak, bizden sonra gelecek nesillerimiz okuyacak ve gıpta edecek. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve Hükümetimizin gayretiyle, sen ben demeden yarının Türkiye’sini inşa ediyoruz. Gelişmişlikte, teknolojide, özellikle savunma sanayinde Türkiye’yi çok daha ileri bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesiyle bu akşam demokrasi nöbetlerine bir virgül koyulduğunu dile getiren Topbaş, “Ama ucu açık, bir yerde bir tehlike görürsek yeniden kıyama kalkarız. Engel tanımayız, bendimizi çiğner aşarız. İnsanın olduğu yere hizmet götüren böyle bir milletin zeval bulması mümkün değil Allah’ın izniyle. Gezi belediyemiz işgal edildi, geldiniz bu işgali kırdınız. Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sizlerin katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde büyük bir buluşma gerçekleştirdik. İBB olarak Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yaptığımız Şehitler Makamı’nın açılışını da birlikte yaptık. Bir yüzük taşı gibi o abideyi oraya koyduk ki gelecek nesiller 15 Temmuz’u unutmasın diye. Gönlünüzde imanı, vatan, millet ve bayrak sevgisi olan güzel insanlar olarak meydanları doldurdunuz. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

SARAÇHANE’DE SELÇUK BAYRAKTAR’A YOĞUN İLGİ

Başkan Topbaş’tan coşkulu kalabalığa hitap eden Selçuk Bayraktar da Çanakkale gibi İstanbul, Ankara ve tüm Türkiye’nin yeniden geçilmeyeceğini gösterdiğimiz bir destanın sene-i devriyesini yaşadığımızı belirterek, şöyle konuştu; “Ve biz yine bütün dünyaya aynı ruhun yaşadığını göstermek için yine meydanlarda nöbet tutmaya başladık. Dün Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki anma töreninde bütün milletimizle birlikte eşim ve ben de çok duygulandık. Bu ruh sayesinde Türkiye’nin ilk insansız hava aracını yapmak hemen darbe sonrasında bize nasip oldu. Ağustos ayında hemen Güneydoğu’da eğitimleri vererek İHA’ları göreve başlattık. Bugün Allah’a şükür Türkiye dünyada kendi mühendisiyle, elektroniğiyle, yazılımıyla, beyniyle, her türlü sistemiyle yapabilen 6 ülkeden biri haline geldi. Bu milletimizin verdiği bağımsızlık ruhunun eseri.” diye konuştu.

Gecede AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü de bir konuşma yaparak vatandaşları selamladı. Döğücü ve İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu, vatandaşlarla birlikte Türk Bayraklarını sallayarak çalınan marşlara eşlik etti. Başkan Kadir Topbaş ve beraberindekiler, Saraçhane’nin ardından Vatan Caddesi’ne geçerek, demokrasi nöbetine burada devam eden vatandaşlara da hitap etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane Belediye Sarayı’nın önündeki caddeyi dolduran vatandaşlara gece boyunca ücretsiz yemek, su, mobil internet ve Mobil WC hizmeti sundu.

selyus