Ana Sayfa TİYATRO, YEREL YÖNETİMLER 14 Ekim 2020

İBB, PKK seviciliği yüzünü Şehir Tiyatroları’nda göstermeye başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları’nın açıkladığı program içerisinde PKK propaganda içeren bir de Kürtçe tiyatro oyunu yer alıyor. Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM) tiyatro grubu olan Teatra Jiyana Nû (Yeni Yaşam Tiyatrosu) Dario Fo’nun oyunu “Bêrû” (Yüzsüz) ile Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde sahnelenecekti.

Ancak, Kürtçe tiyatro oyunu bahanesiyle terör örgütü PKK propagandası yapılmak istendiği için oyuna müsaade edilmedi.

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından gönderilen yazıda Kürtçe oyunun “kamu güvenliği” gerekçesi ile yasaklandığı belirtildi.

KONUYLA İLİGİLİ VALİ YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından yasaklanan ‘BERU’ oyunuyla ilgili Twitter’dan açıklamada bulunarak, “Kürtçe olduğu için değil PKK propagandası içerdiği için yasaklandı” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı Twitter’dan, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından yasaklanan ‘BERU’ isimli oyunla ilgili açıklamada bulundu. Vali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Gaziosmanpaşa Kaymakamlığımız “BERU” tiyatro oyununu Kürtçe dilde olduğu için değil, PKK propagandası içermesi nedeniyle yasaklamıştır. Konuyla ilgili adli süreç başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

selyus