Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 19 Şubat 2018

İBB’den Ümraniye’ye 2. metro müjdesi!

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun, 1. etabı olan Üsküdar- Ümraniye- Yamanevler kısmı kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılmıştı. Şimdi de ‘Ümraniye-Dudullu-Bostancı Metro Hattı Tünel Birleştirme’ töreni gerçekleşti.

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu olan ve trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak olan Ümraniye-Dudullu-Bostancı Metro Hattının Tünel Birleştirme törenine; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan, Osman Boyraz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, İBB Mühendisleri ve çalışanlar katıldı.

Tünellerin birleştiği, ray montajının yapıldığı programda bir konuşma gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysa, “İstanbul’da yaşayan vatandaşların en büyük sorunu ulaşım sorunudur. Biz de belediye olarak 14 yıldır ulaşımın rahatlaması için çok ciddi bir emek harcıyoruz. Dudullu istasyonunda çalışmalar bittikten sonra birbirine bağlanan ilçeler sayesinde mesafeler daha da kısalmış olacak” dedi. 2023 yılına kadar İstanbul’da 1000 km’lik metronun işler hale gelmesini hedefliyoruz. 9 metro istasyonunu kapsayan bu metromuzun çalışmaları tamamlandıktan sonra 2019 yılında hizmete girmiş olacak. Hedefimiz metroyu hızlı bir şekilde yapmak ve İstanbul’un ulaşım sorununu çözmek” diye konuştu.

Tören sonrası Ümraniye-Dudullu-Bostancı Metro Hattı’nın tünelleri birleşerek, ray montajı çalışmaları başladı.

selyus