Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 30 Mart 2020

İBB’nin yardım paketi şüphelerle dolu!

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı 150 TL’lik yardım paketi elinde patlamak üzere! Bu yardım paketindeki 15 kalem ürünün fiyatlarını araştırıp topladığımızda paketinin şüphelerle dolu olduğunu gördük..!!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Bu Paket Dayanışma Dolu!” sloganıyla yardım paketi kampanyası başlattı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ’da bu kampanyayı, “Bu zor günlerde vatandaşlarımızın yanında olacak ve bu süreci dayanışma içinde hep birlikte aşacağız. İstanbul olarak biz de destek ve bağış kampanyamızı başlattık” diyerek sosyal medya hesabından duyurdu.

Korona virüse karşı önlemleri alma anlamında kurulan “Pandemi Kurulu”nun Başkanlığını yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın izni ve bilgisi olmadan bu tür yardımlar yapılabiliyor mu?

Onu bilemeyiz ancak haberimizdeki esas soracağımız soru: İBB, 15 kalemden oluşan yardım paketinin fiyatını neye dayanarak 150 TL olarak açıkladı?

İstanbul Takipte haber Sitesi olarak, hem internet üzerinden hem de büyük marketlerden yaptığımız fiyat araştırmasında yardım paketi fiyatının yarı yarıya düştüğünü görüyoruz..!!

İBB’NİN 150 TL DEDİĞİ YARDIM PAKETİ İÇİN ARAŞTIRDIĞIMIZ FİYATLAR!

Piyasada bilinen marketlerden bir tık üstünde daha pahalı olan MİGROS’ta bile bu 15 kalem ürünün toplam 85.90 TL. BİM ve A 101’de fiyatlar 75 TL’ye kadar düşüyor… İnternetten bireysel olarak tek tek sipariş verdiğinde bile toplam fiyat 86.23 TL. olarak bir rakam çıkıyor karşımıza…

A 101 ve BİM: 74.85 TL

MİGROS: 85.90 TL

İnternetten bireysel tek tek sipariş: 86.23 TL

ARTAN PARA NEREYE GİDECEK?

Vatandaşın bu fiyatlara mal ettiği paketi İBB toplu alışveriş yapacağı için daha da ucuza mal etmez mi?

Artan para nereye gidecek diye sormadan edemiyoruz?

selyus