Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 31 Ocak 2020

İlla edep, illa edep, ama Şişli biedep!

Edepten nasibini alamayan İBB’li Genel Sekreter Yardımcısı Şişli, İSMEK’li eski kadın müdürlere ahlaksızca hakaret ettiği iddia ediliyor!

 

Edebim el vermez

Edepsizlik edene.

Susmak en güzel cevap,

Edebi elden gidene!

(Yunus Emre)

İlla edep, illa edep… İnsanın terbiyesi, hayâ ve edebinden belli olur. Ar damarı çatlayan bir kimseye doktor neylesin..!!

İSMEK’in kadın bölge sorumluları ile toplantı yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, toplantıda yer alan erkek müdüre dönerek, ‘Bunları akşam itfaiyecilerle buluştursanıza. İtfaiyecilerle bir gece düzenleyin ne bu böyle herkes bekar…’ dediği iddia ediliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (İSMEK) yıllardır çalışan 20 kadın bölge sorumlusu, 27 Ocak tarihi itibariyle CHP’li yönetim tarafından işten çıkartıldı.

İşten atılan 20 kadın personelin, görevde oldukları dönemde İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, CHP, İBB’yi devraldıktan sonra Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı. Temmuz ayında göreve başlayan Şişli, İSMEK bölge yöneticileri ile toplantı yaptı. Yeni Şafak’a ulaşan ve yapılan toplantıda yer alan kadın yöneticiler, CHP’li Şişli’nin bekar kadınlara yönelik kullandığını iddia ettiği çirkin ifadeleri anlattı.

ŞİŞLİ, TOPLANTIDA EVLİ, BEKAR KADINLARIN KİMLER OLDUĞUNU SORDU!

Kadın personel maruz kaldıkları baskıyı şu ifadelerle dile getirdi: “İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, göreve geldikten kısa süre sonra benim de aralarında bulunduğum 20 kadın İSMEK bölge yöneticileriyle bir toplantı düzenledi.”

“Toplantı esnasında kaçımızın evli kaçımızın bekar olduğunu sordu. Bekar olan kadınlar el kaldırdı. Şişli toplantıda yer alan erkek müdüre dönerek, ‘Bunları akşam itfaiyecilerle buluştursanıza. İtfaiyecilerle bir gece düzenleyin ne bu böyle herkes bekar…’ cümlesini kurdu.” Şişli’nin kullandığı cümle karşısında içeride bulunan tüm kadınların ne diyeceğini bilemediğini ifade eden mağdur kadın, “Bu çirkin ithamı bir kadının bir başka kadına nasıl söylediğini bilemiyoruz. Bizim ahlak ve namusumuza dil uzatmaktır” dedi. Toplantıya katılan 2 yönetici daha Şişli’nin çirkin ifadeler kullandığını doğruladı.

selyus