Ana Sayfa ŞEHİR, YEREL YÖNETİMLER, YEŞİL 15 Haziran 2016

İSPARK otoparklarına güneş enerjisi

İSPARK tarafından hayata geçirilen projeyle otoparklarda elektrikle çalışan tabelalar yerine güneş enerjisi ile çalışan tabelalar konuluyor. Gün içinde güneşten aldığı enerjiyi özel bir sistemle depolayan tabelalar tasarruf sağlıyor.

İstanbul genelinde her gün 150 bin kişiye hizmet veren İSPARK çevreci projeleri hayata geçiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK güneş enerjisi ile çalışan otopark tabelalarını yaygınlaştırıyor. Otoparklarda elektrikle çalışan tabelalar yerine güneş enerjisi ile çalışan tabelalar konuluyor.

Enerjiden tasarruf sağlamak amacıyla akşam ve gece saatlerinde de hizmet veren otoparklarda kullanılan tabelalar artık güneş enerjisi ile çalışıyor. Kent genelinde 500 noktada elektrikle çalışan tabelaların yerine hizmete alınan güneş enerjisi ile çalışan tabelalar sayesinde tasarruf sağlanıyor.

İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut, projeyle ilgili bilgi vererek, “Pilot olarak başlattığımız uygulamayı büyük bir hızla yaygınlaştırdık. Güneş enerjisi ile çalışan tabelalarla hem elektrik tasarrufu sağlayacağız hem de çevreye katkı sunacağız” dedi.

Sürücülerin araçlarını daha rahat ve kolay park etmelerine imkan sağlayan çevreci tabelalar, gün içinde güneşten aldığı enerjiyi özel bir sistemle depoluyor. Akşam hava karardıktan sonra ışıklı tabelalar, sürücülere park yeri bulmaları konusunda büyük kolaylık sağlıyor ve daha temiz bir çevre oluşumuna katkı sağlıyor.

selyus