Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 14 Ekim 2016

İstanbul, batı ile doğu arasında bir barış kenti

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da devam eden Dünya Belediyeler Birliği Teşkilatı UCLG programında bir konuşma yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul, Doğu ile Batı’yı birleştiren İpek Yolu’nun üzerinde ve bir barış kenti. Farklı kültürlerden ve inançlardan insanlar asırlardır beraber yaşıyor. Huzur ve barış dolu bir şehir. İstanbul’u görmenizi ve güzelliklerini yaşamanızı dilerim”

UCLG ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) üyelerinin de hazır bulunduğu UCLG 5. Dünya Kongresi’nde hitap ettikten sonra Bogota’daki Corferias fuar ve kongre alanında yapılan “Güçlü Yerel Yönetim Çağı” paneline katıldı.

Başkan Kadir Topbaş’ın konuşmasından önce gösterilen İstanbul’u tanıtan film, panel katılımcıları tarafından büyük alkış aldı. Konuşmasında İstanbul’un huzur ve barış dolu, güzel bir kent olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, UCLG 5. Zirvesi’nin katılımcılarına İstanbul’u ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu.

İstanbul’un 8 bin 500 yıllık tarihiyle gerçek anlamda bir imparatorluklar kenti olduğunu ve dönemin süper güçlerine ev sahipliği yaptığını anlatan Başkan kadir Topbaş, “İstanbul, Doğu ile Batı’yı birleştiren İpek Yolu’nun üzerinde ve bir barış kenti. Farklı kültürlerden ve inançlardan insanlar asırlardır beraber yaşıyor. Huzur ve barış dolu bir şehir. İstanbul’u görmenizi ve güzelliklerini yaşamanızı dilerim” ifadelerini kullandı.

Dünya üzerindeki göç hareketlerinin milliyetsiz bir kuşak yarattığını ve bu durumun da gelecekte sorunları beraberinde getireceğini vurgulayan Başkan Topbaş, “Bu sorunlar şimdiden öngörülmediği takdirde gelecekteki kuşaklar çok ciddi sıkıntılar yaşayacak” dedi.

“Bunun önüne geçmenin yolu dünyanın neresinde olursa olsun insanca yaşam hakkını vermektir. Buna mecburuz. Farklılıkları zenginlik olarak kabul edip herkesin yaşayabileceği bir yaşam modeli inşa etmek zorundayız.”

“BELEDİYEM İŞGAL EDİLDİ”

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminden de söz eden Başkan Topbaş, “Belediyem işgal edildi ve orada 18 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı” diye konuştu.

FETÖ’nün hain darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesinde 242 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 2 bin 300 kişinin yaralandığı bilgisini veren Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu terörist grubun maalesef devler kademelerinde yapıları var. Biz bunlara FETÖ yapılanması diyoruz. Dünyanın değişik yerlerinde de kendilerine bir yapılanma sistemi kurmuşlar. 15 Temmuz’da da halkın iradesine ve demokrasiye darbe vurmak istediler. Bunun kabul edilmesi mümkün değil.”

selyus