Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 12 Ağustos 2016

Kadir Topbaş görevi bırakıyor mu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la ilgili bazı İnternet haber sitelerinde çıkan haberle ilgili İBB Meclis 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’dan cevap gecikmedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, görevi bırakıyor haberi İstanbul’da büyük yankı uyandırdı. Bazı internet basın organlarında çıkan haberde Topbaş’ın görevi neden bırakıyor ile ilgili herhangi bir şey belirtilmedi. Rahatsızlığından dolayı mı bırakıyor, paralel bağlantısından dolayı mı bırakıyor veya yeni dönemde yeni bir yüze millet aşına olsun diye mi bırakıyor! gibi herhangi bir açıklama yapılmayan haberle ilgili İBB yetkilileri yasal işlem başlattı. 

Şimdilik asparagas olan haberle ilgili bir açıklama yapan Göksel Gümüşdağ yaptığı açıklamada, “Bugün bazı internet sitelerinde ‘Kadir Topbaş, Başkanlık görevini Gümüşdağ’a devrediyor’ şeklinde haberler çıkmıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Haberin amacı ve kimlere hizmet ettiği malumdur. Ülkemizin ve milletimizi hassas bir dönemden geçtiği bu günlerde böylesi haberlerle ” bulanık sularda balık avlamak isteyenlerin” niyet ve maksatları bilinmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş dün olduğu gibi bugün de görevinin başındadır. Yaklaşık 5 milyon oyla 3 kez İstanbul halkının teveccühüne mazhar olan Başkan Topbaş, İstanbul ve İstanbullulara hizmet etmeye devam etmektedir. Sayın Topbaş ile Birlikte 13 yıldır Meclis Başkan Vekilliği görevimde uyum içinde çalıştım. Haberleri yayınlayan site ve sorumluları hakkında yasal işlemlere başvurulacaktır” ifadelerine yer verdi. 

selyus