Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 24 Temmuz 2016

Kısıklı’da yüzbinlerin manevi nöbeti

Kısıklı’da sanki manevi bir hava hakimdi 9 gündür. İnsanlar gecenin geç saatinde bile hala uyanık ve dinç olmalarının bir hikmeti var elbet. Bu davaya inanmışlık böyle bir şey. Sen Başkomutanın dediğini yap gerisini yaradan bırak.

FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın sokaklara çıkın vatanı haşhaşilere teslim etmeyin diye açıklama yapmasından sonra ‘Milli İrade Nöbeti’nin 9. gününde millet alanlara aktı ve Kısıklı’da iğne atsan yere düşmez sözü gerçekleşti. Günlerden Cumartesi’nin olması hasebiyle de diğer günlere oranla kalabalık üçe katladı.

Kısıklı’da sanki manevi bir hava hakimdi 9 gündür. İnsanlar gecenin geç saatinde bile hala uyanık ve dinç olmalarının bir hikmeti var elbet. Bu davaya inanmışlık böyle bir şey. Sen Başkomutanın dediğini yap gerisini Yaradan’a bırak.

Yaklaşık 30 dönüm olan Kısıklı Parkı ve meydanda 200 binin üzerinde onurlu, şerefli Türk Milleti sabaha kadar nöbette kaldı. Ayrıca birde 10 binlerce insanın sirkülasyonu vardı. 

Meydanda kurulan platformda sürekli davetliler çıkarılıp süreçle ilgili görüşler alındı. Zaman zaman Şehitlerin isimleri okundu, Kur’an Tilavetinin ardından da güzel dualar edildi.

Kısıklı Platformu’nun kurulduğu ilçe olan Üsküdar’ın çalışkan ve güler yüzlü Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in parkta oturan 10 binlerce insanla ilgilenmesi gecenin bir başka güzel yanıydı. Genelde toplu oturan insanların yanına giderek moral veren Hilmi Türkmen’in ardından insanların ‘ne kadar samimi, alçak gönüllü ve güleryüzlü’ dediklerini duyduk hep.

Bizde İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak Belediye Başkanı Türkmen’i bu ziyaretinde yalnız bırakmadık. Başkan Türkmen’in gece saat 01.00 gibi başlayan park ziyareti sabahın 05.00’ine kadar sürdü. Gezisini tamamlayan Hilmi Türkmen vatandaşlara kendi elleriyle çorba ikram etti.  

Diğer tarafta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, tüm başkan yardımcıları ile tam takım alanda ‘Milli İrade Nöbeti’ tutun onurlu ve haysiyeti milletimizle ilgilendiler. Güleryüzlü ve Can’dan davranarak bu onurlu ve şerefli milletimizle sabahladı. Tabi gerektiğinde hem yemek hem de diğer ne ihtiyaç varsa imkanlarını seferber etti Ümraniye’nin başarılı ismi. 

Bir diğer değerli isim ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Kısıklı’da idi. O da belediye başkanları gibi samimi idi onurlu milletimize karşı. Geçmişte bir çok darbe görmüş yılların deneyimli siyasetçisi Ataş, parkta oturup hasbıhal ettiği vatandaşlara bu ülke darbecilerden çok zarar gördüğünü, yapılan her darbeden sonra ülkemizin 50 yıl geriye gittiğini ve bunun için bu son darbeye karşı dimdik durmamız gerektiğini altını çizdi.

Kısıklı’da dikkatimizi çeken diğer bir konuda saat 23.00’ten sonra sürekli insan sirkülasyonu oldu. Bu yaklaşık 4 saat sürdü.  

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) ekibi, Kısıklı Parki’na kurdukları çadırda sabah kadar nöbet tutuyor. 

Parkta dikkat çeken bir diğer ayrıntıda AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, kadın kolları ekibiyle birlikte sabahlara kadar nöbet tutması gözlerden açmadı. 

selyus