Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 17 Mayıs 2016

Mekteb-i Zarâfet’te “Bir Yastıkta Kırk Yıl” anlatıldı

Mekteb-i Zarâfet’in 7. haftası Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiçek Derman ve Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Derslere katılım oldukça yoğun oldu.

Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Mekteb-i Zarâfet eğitimleri devam ediyor. Eğitimler kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiçek Derman “Bir Yastıkta Kırk Yıl” konulu dersiyle, Yazar Vehbi Vakkasoğlu ise, “İhlas ve Teslimiyet” dersiyle Ümraniyeli hanımlarla bir araya geldi. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen derse, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü ve çok sayıda hanım katıldı.

İlk derste “Bir Yastıkta Kırk Yıl” başlığı altında bugünün ve yarının gençlerine mutlu ve uzun süren evlilikler hakkında önemli ipuçları veren Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiçek Derman, “Özellikle son zamanlarda dünyada ve ülkemizde artan boşanma oranları, toplumun en önemli temel taşlarından biri olan ailenin hasara uğradığının bir göstergesidir. Sağlıklı bir toplum, sağlıklı aile ortamında yetişmiş bireylerin varlığıyla mümkün olabilir. Bu yüzden de çocuklarımızı yetiştirirken onlara, ailenin her zaman ön planda tutulması gerektiğini anlatmalıyız” diyerek hanımların sorularını yanıtladı ve dersi noktaladı.

İkinci ders ise Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun “İhlas ve Teslimiyet” konulu semineriyle devam etti. “İnsanın öncelikle kendisini Müslüman olarak tanımlaması gerekir” diyen Vakkasoğlu, tevekkülün önemini anlattı. “Akıl ve kalp tam anlamıyla Allah’a göre şekillendiğinde Müslüman takva elbisesini giyecektir. Yapılan bütün ibadetler araçtır. Asıl amaç, hakiki kulluk bilincine ulaşmaktır” diyen Vakkasoğlu katılımcıların sorularını yanıtlayarak dersini sonlandırdı.

selyus