Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 31 Temmuz 2023

Ömer Arısoy, “Ekrem İmamoğlu gölge etme, başka ihsan istemez”

28 Mayıs’taki seçimlerde hüsrana uğrayan CHP’de genel başkanlık kriz sürerken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da asli görevini unuttu. Başkanlığı döneminde İstanbullulara isyan bayrağı açtıran İmamoğlu sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında Zeytinburnu’nda birçok yeniliğe ve değişime imza attıklarını belirten İmamoğlu’na Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’dan cevap gecikmedi. Paylaşılan yerlerin AK Parti döneminde yapıldığına vurgu yapan Arısoy, “Zeytinburnu’nda çok şey değişti, hemşehrilerimiz bunu biliyor, yaşıyor. Daha önce de söylemiştim. Gölge etmeyin, başka ihsan istemez.” dedi.

14 Mayıs ve 28 Mayıs’taki seçimlerde Başkan Erdoğan’ın zaferiyle yıkım yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde ‘değişim’ isteyenlerin başında gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepkiler sürüyor.

Yapılan seçimler sonrası da asli görevini unutan ve genel başkanlık için çalışmalarını sürdüren İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbullu vatandaşların tepki odağı oldu.

Başkanlığı döneminde İstanbullulara isyan bayrağı açtıran İmamoğlu sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında Zeytinburnu’nda birçok yeniliğe ve değişime imza attıklarını belirten İmamoğlu’na Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’dan cevap gecikmedi.

Paylaşılan yerlerin AK Parti döneminde yapıldığına vurgu yapan Arısoy, “Zeytinburnu’nda çok şey değişti, hemşehrilerimiz bunu biliyor, yaşıyor. Daha önce de söylemiştim. Gölge etmeyin, başka ihsan istemez.” dedi.

Ömer Arısoy’un paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Ah başkan ah…

İSKİ hizmet binasının yapımı AK Parti döneminde başladı. Mart 2019’da camları bile takılmış hâldeydi. 2 yıl bekletip açılış yaptınız. Neyi beklediniz?

  1. Yıl Caddesi’ndeki dere ıslahının ihalesi de AK Parti döneminde yapıldı. Tamamlanması için cadde neredeyse 1 yıl kapatıldı. Çektiğimiz trafik eziyeti defalarca haber oldu. Seçim geliyor diye, zorla, aylar sonra bitirdiniz.

Gelelim videoda olmayanlara…

Zeytinburnu Spor Salonu için yapılan kamulaştırmadan vazgeçmeye kalktınız, engelledik. Deprem nedeniyle yıkılan spor salonunun arazisi hâlâ boş. Neyi bekliyorsunuz?

Marmaray’ın üzerini aylarca kapatamadınız. Biz üstlendik ve 38 günde Marmaray Zübeyde Hanım Parkı’nı bitirdik.

Kazlıçeşme Sanat’a el koymaya kalktınız. İzin vermedik ve Kazlıçeşme Sanat’ı İstanbul’un parlayan yıldızı yaptık.

Basketbol Gelişim Merkezi’nin ruhsatını iptal ettiniz. İnşaatı durdurup ceza kestiniz. Biz durmadık. Zeytinburnu, Mart 2024’te yeniden Türk basketbolunun merkezi olacak inşallah.

Zeytinburnu’nda itfaiye için yer verdik. Ama hâlâ harekete geçemediniz. İtfaiye prefabrik yapıda hizmet vermeye çalışıyor.

Zeytinburnu’nda otopark önemli bir mesele iken siz bir de Beştelsiz Otopark ihalesini iptal ettiniz.

Zeytinburnu’nda çok şey değişti, hemşehrilerimiz bunu biliyor, yaşıyor.

Fakat bunun sizinle alakası yok Sn. Başkan.

Daha önce de söylemiştim.

Gölge etmeyin, başka ihsan istemez!” Akşam gazetesi

selyus