Ömer Şahan, CHP’lilere tarih dersi verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarında hareketlilik cereyan etti. 10 Ekim 2015 Ankara Gar Katliamı ile ilgili söz alan CHP Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Seyit Ali Aydoğmuş, kürsüde tarihte yaşanmış olaylarla ilgili yanlış ve eksik bilgilerle algı yapmaya çalışınca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ömer Şahan’dan sert tepki aldı.

İstanbul’un sorunlarını konuşmak yerine, İstanbulluların meclisinden Ankara Gar katliamı yıldönümü için kürsüye gelerek daha baştan iyi niyetli olmadığını belli eden Aydoğmuş, ‘şimdi hepiniz biliyorsunuz bu katliamlar, bu Ülkenin kaderi durumuna geldi. Bütün bu katliamların büyük çoğunluğunda, o dönemlerin yöneticilerinin izlerinin olduğu görülmektedir’ diye konuşarak ayrıştırıcı bir dil kullanınca kendisini uyarmak isteyen İBB AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan’a cevaben: Ömer Bey, şunu peşinen söyleyeyim. Seni önümüzdeki dönem ne Kadıköy’de Meclis Üyesi edecekler ne Belediye Başkanı. Hiç boşa bağırma…. Çok eminim bundan” dedi.

“BİZDE MAKAM VE MEVKİ BEKLENTİLERİYLE SİYASET YAPILMAZ”

Daha sonra kendisine yapılan sataşmalara cevap vermek için kürsüye gelen İBB AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan, “10 Ekim’in yıldönümünde böyle talihsiz bir konuşma, bu konuları iyi bilen Seyit Ali beye yakışmadı. Emperyalist güçlerin yüzyıllardır bu topraklarda oynadıkları oyunları görüp ve onlarla ilgili mücadele vermiş bir arkadaşımızın gelip burada farklı farklı konuşup, farklı farklı kişileri itam etmesinin yanlış olduğu kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

Şahsiyle ilgili makam mevki sataşmasına da cevap veren Ömer Şahan, “Şahsımla ilgili cevap vereyim. Bizde makam ve mevki beklentileriyle siyaset yapılmaz. Seyit Ali bey, bizde belediye başkanlığı, meclis üyeliği beklentisi ile siyaset yok. Biz, bir iyiliğe, bir güzelliğe gönül kazanmaya aday olan ekip olarak siyaset yaptık bugüne kadar. Bundan sonrada öyle yapacağız. Sizin bir belediye başkanlığı varsa, hangi ilçeden bilmiyorum ama hayal olur zaten. Çünkü İstanbul’u 2019’da hüsranla kapatacaksınız” dedi.

selyus