Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 16 Nisan 2022

Özdemir, “Heyecanım belediye başkanı olma heyecanı değildir, heyecanım makam sahibi olma heyecanı hiç değildir, heyecanım emanete sahip çıkma heyecanıdır”

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Yıllardır siyasetinde ve yerel yönetimlerinde gururla hizmet ettiğim Bağcılar’ımıza, bugünden itibaren farklı bir pozisyonda hizmete devam edecek olmanın heyecanı içindeyim. Heyecanım Belediye Başkanı olma heyecanı değildir. Heyecanım makam sahibi olma heyecanı hiç değildir. Tepeden tırnağa tüm samimiyetimle ifade etmeliyim ki, bu heyecan Bağcılar’lı kardeşlerimin emanetini almış olmanın verdiği sorumluluk ve emanete sahip çıkma heyecanıdır.”

Bağcılar Belediyesi’nde Başkanlık için bayrak değişimi yaşandı. 2007 yılından bu yana Bağcılar Belediye Başkanlık görevini başarıyla yürüten Lokman Çağırıcı, kalp rahatsızlığı nedeniyle istifa ettiği Belediye Başkanlık Bayrağını Bağcıların genç ve tecrübeli ismi Abdullah Özdemir’e devretti.

“HİZMET ETME HEYECANI İÇİNDEYİM”

Teşekkür konuşması için kürsüye gelen Başkan Özdemir, şunları söyledi: “Yıllardır siyasetinde ve yerel yönetimlerinde gururla hizmet ettiğim Bağcılar’ımıza, bugünden itibaren farklı bir pozisyonda hizmete devam edecek olmanın heyecanı içindeyim. Heyecanım Belediye Başkanı olma heyecanı değildir. Heyecanım makam sahibi olma heyecanı hiç değildir. Tepeden tırnağa tüm samimiyetimle ifade etmeliyim ki, bu heyecan Bağcılarlı kardeşlerimin emanetini almış olmanın verdiği sorumluluk ve emanete sahip çıkma heyecanıdır. Gençliğimizin ve enerjimizin her bir zerresini, bu ilçede yaşayan her bir kardeşimin huzur ve refahı için kullanacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Belediye Başkanlığının, şehrin emini olduğu bilinciyle, gecemizi gündüzümüze katıp, ilçemizde yaşayan her bir kardeşimin derdiyle dertlenip, sevincine ortak olma arzusundayım.”

“BAYRAĞI ÇOK DAHA YUKARI TAŞIYACAĞIM”

Özdemir, “İlçemizin kuruluşundan itibaren Bağcılar’a çok kıymetli hizmetlerde bulunan, duayen başkanımız, Sayın Feyzullah Kıyıklık abimizi minnetle yâd ediyorum. Uzun yıllar Bağcılar’a hizmet eden, ilçemizin her köşesinde çok kıymetli eserler bırakan ve rahatsızlığı dolayısıyla görevden affını isteyen Lokman Çağırıcı başkanımıza da Bağcılar halkı adına teşekkür ediyorum. Kendisine Allah’tan sıhhat ve afiyet diliyorum. Bıraktığı hizmet bayrağını çok daha yukarılara taşıyacağımın bilinmesini istiyorum. Aldığım emanet kıymetlidir ve sorumluluğu çok yüksektir. Öncelikle bu sorumluluğu, kıymetli takdirleriyle şahsıma tevdi eden, Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Şahsımı bu kutsal göreve layık görüp teklif eden, partimin ve teşkilatımın ilgili tüm kurumlarına teşekkür ediyorum. Belediye başkanlığı seçimi dolayısıyla bugün burada bulunan ve teveccühleriyle şahsıma destek veren siz kıymetli meclis üyesi ve yol arkadaşlarıma minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ve diyorum ki; Bağcılar halkıyla var olan gönül köprümüzü, çelikten halatlarla güçlendirerek, yollara düşeceğimiz bu yeni dönem ilçemize hayırlar getirsin. Milletimizin emaneti karşısında Rabbim beni ve siz kıymetli yol arkadaşlarımı mahcup etmesin.”

“HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIM”

Meclisteki oylamanın ardından Bağcılar Belediye Başkanlığı makamında görev teslim töreni yapıldı. Çocuklarının da kendisini yalnız bırakmadığı Lokman Çağırıcı, yaptığı konuşmada, “Bundan 23 yıl önce Bağcılar Belediyesi’nde başladığımız yolculuğumuz Salı günü itibariyle son buldu. Gönül isterdi ki sonuna kadar bu görevi tamamlayalım maalesef aileden gelen ırsi bir kalp rahatsızlığı sebebiyle böyle bir karar almak zorunda kaldım. Feyzullah Kıyıklık başkanımızdan aldığım bayrağı gönül belediyeciliği doğrultusunda güzel eserler yaptığımıza inanıyorum. Abdullah kardeşimiz de benim gibi gençlik kollarından gelen bir kardeşimiz. Daha sonra meclis üyesi olarak devam etti. İnşallah bundan sonraki süreci de Bağcılar’ı bilen birisi olarak bu çıtayı daha iyi noktaya taşıyacağına inanıyorum. Her zaman da yanında olacağımı ifade etmek istiyorum” dedi.

“BAĞCILARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

Emeklerinden dolayı Çağırıcı’ya teşekkür eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de “Abdullah kardeşimiz de bundan önceki abileri Feyzullah bey ve Lokman beyin izinden giderek en güzel hizmetleri yapacaktır. Tebrik ediyorum. Bağcılarımıza hayırlı olsun” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Konuşmanın ardından Çağırıcı mührü Özdemir’e teslim etti. Oylama ve görev teslimi törenine AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, AK Parti İstanbul il Başkan Yardımcıları Doktor Maliki Ejder Batur ile İsmet Öztürk, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Doktor Avukat Rabia İlhan, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, meclis üyeleri, birim müdürleri de katıldı.

selyus