Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 21 Ekim 2020

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in hedefi İstanbul’da birinci olmak

“19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla düzenlenen toplantıda yatırımlar hakkında bilgi veren Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “39 ilçede en fazla yatırım yapan 3. belediyeyiz. Bizim için yeterli değil. Hedefimiz, İstanbul’da en fazla yatırım yapan belediye olmak” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Cin “19 Ekim Muhtarlar Günü” münasebetiyle düzenlenen kutlama programına katıldı. Kaymakam Dr. Hülya Kaya ve Pendik Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Yıldırım’ın da katıldığı programda altyapıdan imara, tesislerden sosyal yardımlara kadar son dönemlerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Ahmet Cin, muhtarların sorularını da yanıtladı. Etkinlik sonunda muhtarlara plaket takdime den Başkan Ahmet Cin, İstanbul’da 39 ilçede en çok yatırım 3. belediye olduklarını ifade ederek “39 ilçede kim ne yapmış baktık. Bu ilçelerde en fazla yatırım yapan 3. belediye olduğumuzu gördük. Bizim için yeterli değil. Hedefimiz, İstanbul’da en fazla yatırım yapan belediye olmak. Pandemi sürecine rağmen 2020 yılında 200 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

MECLİS ÜYELERİYLE HER MUHTAR YERİNDE ZİYARET EDİLİYOR

Belediye Başkanı Ahmet Cin, geçtiğimz haftalarda başlayan muhtar ziyaretleri programına değindi. Mahalle bazlı olarak meclis üyeleriyle birlikte muhtarlara ziyaret gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda mahallelerdeki tüm sıkıntıları yerinde öğrenme fırsatı elde ettiklerini belirten Başkan Ahmet Cin: “Çok büyük bir ilçeyiz. Hatalarımız olabilir, eleştiri olabilir. Hep birlikte bu şehir için çalışıyoruz, birbirimizi motive etmeliyiz.” diyerek muhtarlara “Telefonum 24 saat açık.” mesajını verdi.

YENİŞEHİR SEMT PAZARI HER MAHALLEYE ÖRNEK MODEL OLACAK

Yapımı süren Yenişehir Semt Pazarı’na değinen Başkan Ahmet Cin: “Yenişehir’de böyle bir pazara çok talep vardı. YenişehirSemt Pazarı’nı örnek proje olarak değerlendiriyoruz. Bu modele uyguntüm mahallelerdeki semt pazarlarını üstü kapalı ve sabit hale getirmek istiyoruz.” dedi. Başkan Ahmet Cin konuşmasında semt pazarlarında haftanın bir günü köylülerin kendi ürünlerini satış yapmalarına da imkan vereceklerini söyledi.

Başkan Ahmet Cin konuşmasında şu önemli başlıklara yer verdi:

-Hilmi Abbas Paşa Camii’nin restorasyonunun ihalesi yapıldı. 2 yıl zaman isteniyor; ancak biz 1 yılda bitireceğiz. Cemaat de mağdur olmasın diye prefabrik mescid yapacağız.

-Tüm ekiplerimiz şuana kadar 3.800 civarında cadde ve sokak gezdi. Ne eksiklikleri var, hepsi tespit edildi. Şuanda bu eksiklikler gideriliyor, yıl sonuna kadar bu noksanlıklar tamamlanacak.

-Harmandere Sosyal Konutları’nı yıl sonu itibarıyla bitireceğiz. Oradaki gecekondu sahiplerinin sıkıntılarını gidermiş olacağız.

-Asfalt serimi yoğun bir şekilde devam ediyor. 2019’da 120 bin ton asfalt döktük. Bu yıl ise pandemiye rağmen şuana kadar 90 bin ton asfalt serimi yaptık.

selyus