Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Ocak 2023

Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, İBB yönetimine Sancaktepe metro hatlarının hesabını sordu

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi ocak ayı toplantısının 3’üncü birleşimi gerçekleşti.

İstanbul Takipte Haber Sitesi’nin haberine göre 11 Ocak Çarşamba günü Saraçhane’deki belediye binasında gerçekleşen meclis toplantısında söz alan Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, İstanbul Büyükşehir Belediye yönetimine Sancaktepe metro hatları ile ilgili 2 soru yöneltti.

Başkan Döğücü şunları söyledi: “Genel ve yerel siyasetten dolaştırmadan net 2 soru saracağım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sancaktepe’yi ilgilendiren metro çalışmalarıyla ilgili 2 sorum var. Malümünüz, Çekmeköy’den başlayan ve bizim de belediyenin önünden geçen bir metro hattı için sayın başkanla beraber butona basarak çalışmayı başlattık. 2023 yılında da buranın açılacağı söylendi. Son durumda 3 kere tören yapılmış yerde şunu görüyoruz ki bütün makineler ve vinçler söküldü, orada inşaat da tamamen durdu.

Şimdi soruyorum:

Soru 1- Belediyenin önündeki metro inşaatı niye durdu, ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek?

Malum şu bizim yılan hikayesine dönen kılçık hattımız. 7 kilometrelik hastane hattımız biliyorsunuz hafriyat toprağı ile doldurularak kapatıldı. Yenidoğan’da ki vatandaşlarımızın umutları o toprakla birlikte sönüyor gibi olmuştu. Lakin biz işin peşini bırakmadık ve Ulaştırma Bakanlığımızla görüşerek vatandaşlarımızın bu taleplerini ilettik. Bakanlığımız burada yaptığı inceleme neticesinde bu hattı yapmaya karar verdi ve büyükşehir belediyesine bir yazı yazarak buraya bakanlık olarak yapacaklarını, İBB olarak buraya bakanlığa devretmelerini iletti. Bakanlık tarafından iki ay önce yazılan yazıya İBB bir cevap vermedi.

Soru 2- Bakanlığın yazısı ile ilgili herhangi bir işlem yapılacak mı ve bakanlığa devredilecek mi?

Bunların cevaplarını Sancaktepe için istiyorum” dedi. İstanbul Takipte Haber Merkezi

selyus