Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 17 Ekim 2018

Sancaktepe Belediyesi’nde Pardus eğitimleri başladı

Sancaktepe belediyesi, hizmetlerinde yerli ve milli işletim sistemi olan Pardus’a geçmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Sancaktepe Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafında TÜBİTAK’ın geliştirmiş olduğu Yerli ve Milli İşletim sistemi Pardus hakkında, belediye bünyesinde ki personele eğitim verilmeye başlandı.

Tüm belediye personelinin alacağı eğitimlerin ilki 15 Ekim tarihinde Belediye Başkanı İsmail Erdem’in de katılımıyla gerçekleşti.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, eğitimin ilk dersinde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her alanda yerli ve milli ürün çağrısına destek verilmesi gerektiği vurguladı. Türkiye’ye karşı yapılan saldırılara üretim ile karşılık vereceklerini belirten Başkan Erdem, “Ülkemiz üzerine oynanan oyunlardan yola çıkarak millî ve yerli olan ürünlere dönüş noktasında bu eğitim programını düzenliyoruz. Bu eğitimler çerçevesinde milli işletim sistemimiz olan Pardus’a geçiş sürecimiz devam ediyor. Dışa bağımlılığı azaltan, düşük maliyeti ile kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına fayda sağlayan Pardus’un göç projesini uyguluyoruz, teknik altyapı ve sistemimizi Pardus’a uygun hale getiriyoruz” şeklinde konuştu

Adını Anadolu panterinin isminden alan Pardus’un avantajları ve kullanılan programları hakkında belediyemiz bünyesinde bulunan tüm personele eğitimler verilmeye devam edecek.

selyus