Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 7 Mayıs 2015

Sancaktepe, İstanbul’un parlayan yıldızı

Sancaktepe Belediyesi’nin yaptığı yatırımların yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları Başkan Kadir Topbaş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin de katıldığı muhteşem bir törenle hizmete açıldı.

Sancaktepe Belediyesi, ilçeye yaptığı büyük yatırımlarla İstanbul’un parlayan ve yükselen kenti olmaya devam ediyor.  Alt yapıdan eğitime, sağlıktan kültür-sanata her alandaki ihtiyaçları, en iyi imkânların sunulduğu hizmetlerle karşılamaya çalışarak Sancaktepe’yi İstanbul’un yükselen değeri haline getiriyor. Sancaktepe Belediyesi’nin yaptığı yatırımların yanı sıra, Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi, Övgü Sokak, Mevlana,  Kirazlıyol ve Atatürk caddeleri ile Mimar Sinan Bulvarı’nın yeniden düzenlenmesinden oluşan yatırımlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin de katıldığı muhteşem bir törenle hizmete açıldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde gerçekleşen Sancaktepe Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni’nde konuşan Başkanı Kadir Topbaş, ilçeye 700 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, 3 ayrı metro hattıyla ilçenin Anadolu Yakasındaki raylı sistemlerin merkezi olacağını söyledi.

Yunus Emre Mahallesi’nde 7 Mayıs Perşembe günü Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi, Övgü Sokak, Mevlana,  Kirazlıyol ve Atatürk Caddeleri ile Mimar Sinan Bulvarı’nın yeniden düzenlenmesinden oluşan yatırımlar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Av. Şeyma Yıldırım Döğücü, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcıları ve vatandaşların yoğun katılımıyla törenle hizmete açıldı.

‘GÖRMEYE DEĞER BİR SANCAKTEPE’

Törende konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, böylesine güzel bir merkezi daha Sancaktepe halkına kazandırmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bugün, genç ilçemizin hem bugünü hem de istikbaline hizmet edecek dev eserleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana bir çok projeyi hayata geçiridik. Açılan Kültür Merkezlerimiz, Bilgi Evlerimiz, Aile Sağlığı Merkezlerimiz, Spor Komplekslerimiz, Sosyal Yaşam Alanlarımız, Park, Bahçe ve Donatı Alanlarımızla ‘GÖRMEYE DEĞER BİR SANCAKTEPE’ oluşturduk. Bugün de bu “Görmeye Değer” eserlere yenilerini ekliyoruz.” dedi.

Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nin tüm İstanbul’un kültür ve sanat yayaşamına hareket getireceğinin altını çizen Başkan Erdem” Sayın Başkanımızın ismini taşıyan Kültür ve Sanat Merkezimiz, İçerisinde bulunan Bilgi Evi, Mutlu Evler Merkezi ve Konferans Salonu ile ilçemiz adına büyük bir değer olacak olup sadece içinde bulunduğumuz Yenidoğan Mahallesi’nin değil, ilçemizin ve hatta tüm İstanbul’un kültür ve sanat yaşamına hareket getirecek” dedi.

Görev süreleri boyunca Sancaktepe Belediyesi olarak hedeflerini gerçekleştirirken en büyük güvencelerinin Sancaktepe halkının kendilerine olan inancı, güveni ve desteği olduğunu belirten Başkan Erdem, İstanbul’un vitrin ilçesi için yatırımlara hız kesmeden devam edeceğinin müjdesini vererek, Sancaktepe’yi bir yatırım Üssü yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’a teşekkürlerini sundu.

BAŞKAN TEMURCİ, “BİZ MİLLETİMİZLE YOLA ÇIKTIK”

Sancaktepeli hemşerileriyle Yenidoğan Yunus Emre Mahallesi’nde buluşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci “Yatırımlarıyla, hizmetleriyle milletimizin diliyle konuşan AK Parti yerel yönetimler anlayışını çok güzel anlamlı bir gününde birlikteyiz. Biz bu arkamızda ki yazılı tabloya baktığımızda Fatih Sultan Mehmet Hanın emanet ettiği bu şehrin sadece AK Parti olarak bizlerin değil, bu partinin kurulmuş olduğu şehir adeta bizim hizmetlerimizin merkezi haline geldi. Mevla’ma şükrediyorum. Ve böyle değerlendirme yaptığımızda adeta eli kulağında olan projeler var. Biz Avrasya’yı bekliyoruz, biz 29 Ekim’de Allah nasip ederse 3. Köprüyü açacağız. Yeni kurulacak şehirlerden, yeni kurulacak şehir hastanelerinden bahsediyoruz. Marmaray’ı kullanıyoruz. İstanbul dendiğinde AK Parti siyasetinin doğduğu ve AK Parti’nin marka olduğu bir şehir. Ve elbette böyle marka bir şehir konuşmaya başladığımızda bizim tek bir hedefimiz var, ben biraz önce büyükşehir belediye başkanımızla yolda gelirken yaptığımız aynı duygularda olduğumuz sohbeti burada da devam ettirme arzusundaydım. Kadir başkanımız 3. döneminde. Ama İstanbul bir emanet şehir diyorsak ve bizim bakış açımızın Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti bir şehirde bunu yapıyorsak. Çok güzel bir sözü var Fatih Sultan Mehmet Han’ın “Hüner bir şehr bünyâd etmektir; reâyâ kalbin âbâd etmektir” Gerçekten AK Parti yerel yönetimler anlayışı bir taraftan şehir imar ediyor, diğer taraftan da milletimizin gönlünde taht kuruyor” dedi.

2023 YILINDA TÜRKİYE GÜVENLE, İSTİKRARLA VE EN ÖNEMLİSİ SİYASİ İSTİKRARLA YOLUNA DEVAM EDECEK

Konuşmasını devam eden Başkan Temurci, “Ben öncelikle kurucu genel başkanımız olmak üzere bu siyasi harekette İstanbul’u merkez edinerek yapmış olduğumuz bu hizmetlerden dolayı öncelikle hükümetimize, yerel yönetimlerde başta Kadir Topbaş başkanımız olmak üzere tüm ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Ve elbette bir Sancaktepeli olarak, Sancaktepe’nin çehresinin nasıl değiştiğini bilen bir kardeşinizim. Sancaktepe çok çok daha iyi olacak. Sancaktepe birçok ilçenin merkezi konumunda bir ilçe. Ve önümüzdeki yıllarda Sancaktepe sadece metrosuyla değil, Sancaktepe denildiğinde yeni belediye binasıyla ve tüm yatırımlarıyla inşallah İstanbul’un parlayan ve büyüyen ilçesi olmaya devam edecek. Ben belediye başkanımıza ve ekibine bu manada teşekkür ediyorum. Biz yapmaya ve gönüller yapmaya mecburuz. Biz önümüzdeki dönemde hem Türkiye’de, hem İstanbul’da yaptıklarımızı anlatacağız ve yapacaklarımızı söyleyeceğiz. Biz yaptırmayacağız hiçbir zaman demeyeceğiz. Biz şu anda bu millete gelirsek, bu milletin sahip olduğu en önemli haklar olan demokrasi ve özgürlükler anlamında hala bu milletin değerleriyle mücadeleyi kendine görev addetmiş olanların bu millete hizmet etme noktasında verecekleri hiçbir şeyin olmadığını biz biliyoruz. Biz milletimizle yola çıktık. Onların değerlerini baştacı yaptık. Buradaki, İstanbul’da ki ve bütün Türkiye’de ki hizmetler aslında bizim milletimize duyduğumuz saygının özgüvenin miadıdır. Bu özgüvenle milletimize duyduğumuz saygıyla ve sevgiyle Allah’ın izniyle yolumuza devam edeceğiz. 2023 yılında Türkiye güvenle, istikrarla ve en önemlisi siyasi istikrarla yoluna devam edecek. Türkiye sadece 787 bin kilometre karenin değil, kendi bulunmuş olduğu coğrafyanın ve dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline gelecek. Ben bu vesileyle bu güzel hizmetleri, bu manada bizimle görüp paylaşmak isteyen ve burada bizimle olan tüm Sancaktepeli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. “Durmak yok yola devam” diyorum. Allah’a emanet olun” diye konuştu.

SANCAKTEPE EN HIZLI GELİŞEN İLÇELERDEN

Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılışta bir konuşma yapan Başkan Kadir Topbaş, arzularının bütün ilçelerin medeniyet ölçüsüne kavuşması olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı yerel yönetim anlayışıyla İstanbul’da hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi. Yıllar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile seçim çalışmaları için gezdikleri Sancaktepe’nin çamur deryasından geçilmeyen, ulaşım imkanı olmayan, adeta terk edilmiş beldelerden oluştuğunu anlatan Kadir Topbaş, bunun bir kader olmadığını yaptıkları hizmetlerle İstanbullulara gösterdiklerini kaydetti.

METRO HAYALDİ GERÇEK OLDU…

İstanbul’da alt yapıdan ulaşıma, çevreden, sanat ve spora kadar eserlerinin olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, Sancaktepe’nin en çok gelişen genç ilçelerin başında gelmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. “Hiç hayal edebilir miydiniz buraya metro gelecek diye? Yapamayacağımız hiç bir olayı söylemedik, sözümüzü namus bilir asla yere düşürmeyiz” diyen Topbaş, “Her yere metro, her yerde metro” anlayışıyla her mahalleye yürüme mesafesine metro istasyonu sözünü verdiklerini hatırlattı.

Bu kadarının dünyanın birçok gelişmiş kentinde dahi olmadığının altını çizen Topbaş, Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem’in Yenidoğan merkeze metro istediğini belirterek, “Tamam başkan getiririz” demesi salonu dolduran vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Metronun kilometresinin 50 milyon dolar gibi çok büyük bir rakam olmasına rağmen vatandaşın kaynakları doğru yerlere kullanıldığı için bu yatırımların yapılabildiğini belirten Topbaş, “Düşünün buradan metroya bineceksiniz, Taksim’e, Atatürk Havalimanı’na, Kartal’a, Yenikapı’ya, Sarıyer’e gideceksiniz. Minübüslerde sıkıntı içinde seyahat etmeyeceksiniz. Arzu ediyoruz ki bugün açılışını yaptığımız kültür merkezi gibi onlarcasını daha yapalım. İnsanlarımız, çocuklarımız, hanımlarımız gelsinler burada bizim değerlerimizden esintiler yaşasınlar. Bunlar bizim medeniyetimizin gelişmesi için çok önemli unsurlar. Bizim de yapmaya çalıştığımız bu” diye konuştu.

SANCAKTEPE’DE 2019’DA 3 AYRI METRO HİZMET VERECEK

Sancaktepe’de Övgü Sokak, Mevlana,  Kirazlıyol ve Atatürk caddeleri ile Mimar Sinan Bulvarı’nı yeniden düzenleyerek prestij caddelerine dönüştürdüklerini anlatan Topbaş, 3 ayrı metro hattının geçeceği Sancaktepe’nin Anadolu Yakasının yeni metro hatlarının merkezi konumuna geleceğini kaydetti. Pendik’te 22, Sancaktepe’de de 15 tane metro istasyonu, olacağını anlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bütün bunlar geçmişte hayaldi. Anadolu yakasının ikinci metro hattı buraya geliyor. En geç 12 ay sonra hizmete girecek. 2019 için planladığımız iki ayrı raylı sistem yatırımlarımız daha var. 5 kilometrelik Çekmeköy – Taşdelen Metro Hattı, 11 kilometrelik Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli Metrosu raylı sistem hattı. Bu hat daha sonra Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar ulaşacak. Bunları 2019 yılına yetiştireceğiz. Bu yıl içinde inşallah 2 metro hattının da ihalesini yapıp temelini atacağız. Öte yandan, İstanbul’a 400 yeni otobüs alıyoruz. Sancaktepe’de de klimalı, konforlu yeni otobüsler hizmet veriyor. Yeni otobüsler alındığında sıkıntı yaşanmaması için sefer sayılarını daha da arttıracağız. Sadece Sancaktepe’ye 16 adet yeni park yaptık. İlçemiz pırıl pırıl, yemyeşil…”

Yapılan konuşmaların ardından Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi, Kirazlı Yol Caddesi, Mevlana Caddesi, Övgü Sokak, Mimar Sinan Bulvarı ve Atatürk Caddesi prestij caddeleri, yapılan kurdele törenin ardından Sancaktepe halkının hizmetine açıldı.

Kültür merkezi’nin yapımında tüm teknolijler kullanılarak engellierinde asansör sistemiyle sahneye rahatlıkla çıkıldığı görüldü. Buda ilk olarak İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol’a nasip oldu.

Etiketler:
selyus