Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 16 Mart 2024

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Ağvalılarla “Gönül Sofrası”nda buluştu

Şile Belediyesi Ramazan ayının maneviyatını ve geleneklerini yaşatmaya devam ediyor. Şile’de bir Ramazan geleneği olan iftar sofraları Şile Belediyesi’nin organizasyonunda bölge bölge kuruluyor ve vatandaşlar bu gönül sofralarında bir araya geliyor. Ramazan ayında orucunu birlikte açmak isteyen mahallelileri bir araya getiren Şile Belediyesi, ilk iftar çadırını Ağva Meydanı’nda kurdu.


BİRLİK VE BERABERLİK DUYGULARI EN YÜKSEK SEVİYEDE YAŞANDI
Şile Belediyesi organizasyonu ile geleneksel hale gelen mahalle iftarlarından biri olan Ağva iftarı, binlerce kişinin katılımıyla Ramazan ayının ruhuna yakışır bir şekilde gerçekleşti. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve beraberindeki heyet, Ağva Meydanına kurulan iftar sofrasında mahalle sakinleriyle buluştu, binlerce vatandaşın bir araya geldiği bu özel günde, birlik ve beraberlik duyguları ramazanın maneviyatıyla birleşti.
“AĞVALI HEMŞEHRİLERİMİZLE VE ÇOCUKLARIMIZLA BERABER GÖNÜL SOFRAMIZDA BİR ARADAYIZ”
Başkan İlhan Ocaklı, iftar sonrası yaptığı konuşmada: “Ağvalı hemşehrilerimizle ve çocuklarımızla beraber gönül soframızda bir aradayız. Ramazan Ayı’nın maneviyatını ve iklimini hemşehrilerimizle, çocuklarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Lisans süreçlerini tamamlayarak müsabakalara çıkmaya başlayacak Ağva Sporumuza ve bizleri yalnız bırakmayan değerli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Teşekkürler Ağva” dedi.
RAMAZAN’IN RUHU İFTAR ÇADIRI ETKİNLİKLERİ İLE 7’DEN 70’E DOYASIYA YAŞANDI
Şile Belediyesi iftar çadırındaki etkinlikler arasında Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tasavvuf müzik dinletisiyle beraber çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler de yer aldı. Hacivat-Karagöz ve jonglör gösterileri, yüz boyama etkinlikleri, sosis balon dağıtımı, pamuk şeker ve Osmanlı Şerbeti ve macunu gibi geleneksel lezzetlerle çocuklar da doyasıya eğlendi.

İlginizi çekebilir

İstanbul Erzurum dostluğu

İstanbul Erzurum dostluğu

selyus