Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 4 Şubat 2023

Şile Belediyesi’nin araç filosuna yenileri eklendi

Araçları hibe eden kurumlara ve yetkililere teşekkür eden Başkan Ocaklı, “Şile Belediyesi, kendi imkânları ve öz kaynakları ile toplamda 14 adet aracı Mayıs ayına kadar almış ve bu hizmetleri kendi filosu ile vermiş olacak” dedi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın girişimi ve talebiyle Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Şile Belediyesi’ne hidrolik sıkıştırmalı atık toplama aracı hibe etti. Hibe edilen araçların teslimi 3 Şubat Cuma günü Şile Kent Meydanı’nda düzenlenen mütevazi bir törenle gerçekleştirildi.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI İLHAN OCAKLI: “HER ALANDA VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”

Yeni araçların Şile’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, TBB’ye teşekkür eden Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, törendeki konuşmasında “Geçtiğimiz günlerde, 2023 itibariyle temizlik hizmetlerimizi belediyemizin öz kaynaklarıyla kuracağımız kendi araç filomuzla hayata geçireceğimizi ifade etmiştik. Bugün ise TBB’nin kurumumuza hibe ettiği temizlik araçlarımızı teslim alıyoruz. Bu çalışmamızda bizlere destek olan TBB Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e ve TBB Genel Sekreterimiz Sayın Hayri Baraçlı’ya teşekkür ediyorum. Şile Belediyesi olarak her alanda var olmaya ve Şile için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“ŞİLE BELEDİYESİ OLARAK KENDİ ŞANTİYEMİZİ, KENDİ FİLOMUZU OLUŞTURUYORUZ”

TBB’nin hibesiyle yeni hidrolik sıkıştırmalı atık toplama araçlarını ilçeye kazandıran Şile Belediyesi, temizlik hizmetini daha hızlı ve verimli gerçekleştirecek. Konuşmasında, konuyla ilgili bilgi veren Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “Bugün 2 adet hidrolik sıkıştırmalı atık toplama araçlarımızı kıymetli Genel Sekreter Yardımcımız Halil İbrahim Başkanımız, bizlere teslim ettiler. Ben buradan, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı, kıymetli eski Bakanımız, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin Hanımefendi’ye teşekkür etmek istiyorum. Keza Genel Sekreterimiz Sayın Dr. Hayri Baraçlı’ya ve Genel Sekreter Yardımcımız Sayın Halil İbrahim Azak’a da ilçemiz Şile’miz adına huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu hibe, güzel bir hizmetin başlangıcı… Kendi şantiyemizi, kendi filomuzu oluşturuyoruz. Dolayısı ile hibeler de bunu ciddi anlamda destekliyor. Önümüzdeki günlerde de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan gelecek hibe aracımız var. Ondan sonra da Şile Belediyesi, kendi imkânları ve öz kaynakları ile toplamda 14 adet aracı Mayıs ayına kadar almış ve bu hizmetleri kendi filosu ile vermiş olacak. Bu anlamda devletimize, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanımıza, Genel Sekreterimize, tüm Genel Sekreter Yardımcılarımıza ve emeği geçen herkese Şile adına teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

TBB GENEL SEKRETER YRD. HALİL İ. AZAK:“HİBE ARAÇLAR, ŞİLE’YE HAYIRLI, UĞURLU OLSUN”

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Azak da TBB Başkanı Fatma Şahin’in Şile halkına selamlarını ileterek, “TBB tarafından Şile Belediyesi’ne hibe edilen bu araçların, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

selyus