Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Mart 2016

Sözünü tutmayan İlgezdi’ye kırmızı kart..!!

Ataşehir Belediyesi’nin Aylık Meclis Görüşmeleri’ne AK Parti Ataşehir Meclis üyesi İsmail Levent damga vurdu…Battal İlgezdi, kırmızı kartla ilgili yaptığı açıklamada sözünü tutamadığını itiraf etti.

Sonsayfa’nın haberine göre Ataşehir Belediyesi’nin Aylık Meclis Görüşmeleri’ne AK Parti Meclis Üyesi İsmail Levent damga vurdu.

AK Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Levent Mevlana ve Atatürk Mahallelerindeki vatandaşlara verdiği sözü tutmayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye kırmızı kart gösterdi.

Dün gerçekleşen Meclis Görüşmeleri’nde Meclis Üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladıktan sonra aylık değerlendirmeler yapıldı. Değerlendirmelerin ardından Ataşehir Meclis Başkanı Sadi Özata kürsüye gelerek söz almak isteyenlerin olup olmadığını sordu. Bunun üzerine söz hakkı isteyen AK Parti Meclis üyesi İsmail Levent kürsüye çıkarak bir açıklamalarda bulundu.

BATTAL İLGEZDİ’YE KIRMIZI KART

Kürsüde Ataşehirli bir vatandaş tarafından kendisine gönderilen mektubu okuyan Levent, mektubu okuduktan sonra Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlzgezdi ve Meclis Başkanı Sadi Özata’ya kırmızı kart gösterdi. Salonda bir anda gerilimin arttığı anlarda Levent neden böyle birşey yaptığını açıkladı.

Mektupta iki kez Battal İlgezdi’ye oy veren bir vatandaş Battal İlgezdi’nin zamanında vatandaşlara Ataşehir’deki Mevlana ve Atatürk Mahalleleri’nin tapu ve imar problemini çözme sözünü verdiğini ancak geçen bunca zaman boyunca sözünü tutmadığını söyleyerek veryansın ediyordu.

Mektup eline ulaştıktan sonra Battal İlgezdi ile irtibata geçmeye çalıştığını, defalarca randevu talebinde bulunduğunu ancak her seferinde kendisine bir muhatap bulamadığını belirten Levent bunun üzerine Meclis Başkanı Sadi Özata ile irtibata geçmeye çalıştığını ama aynı şekilde Sadi Özata’nın da Battal İlgezdi gibi kendisini geri çevirdiğini söyledi.

Battal İlgezdi’nin Ataşehir Belediye Başkanlığı yaptığı süre boyunca sözlerini tutmadığını, halktan kaçtığını dile getiren Levent gelecek seçimlerde halkın buna cevabının ağır olacağını da sözlerine ekleyerek kürsüden indi. CHP’liler Levent’in açıklamalarına yoğun tepkilerde bulundu.

APAR TOPAR GERİ DÖNDÜ

Meclis binasına gelen ancak toplantısı olduğu için görüşmelere katılamayan İlgezdi, İsmail Levent’in açıklamalarının ardından bilgilendirildi. Bunun üzerine Meclis binasına geri dönüp suçlamalarla ilgili samimi ve sıcak açıklamalarda bulundu.

“GELİN HEP BİRLİKTE ATAŞEHİRLİLER İÇİN MÜCADELE VERELİM”

Meclis’teki gergin havanın üzerine İsmail Levent’in tepkisinde haklı olduğunu dile getirip sözlerini tutmak için canla başla çalıştığını ancak tek başına bunu başarmasının mümkün olmadığını söyledi. Bu problemin hep birlikte çözülebileceğini ve Ataşehir halkının refahı için hep birlikte mücadele verilmesi gerektiğini söyleyen İlgezdi gerekirse Büyükşehir Belediyesi’ne gidip bu problemi çözelim dedi.

İlgezdi’nin bu açıklamalarının ardından mecliste gerginlikte sona erdi.

 

selyus