Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Mart 2024

Sultanbeyli’de kadın istihdamına katkı sunacak ‘Marifet Mutfağı’ açıldı

Sultanbeyli Belediyesi, aile ekonomisine katkı sunmak isteyen kadınlara yönelik, “Marifet Mutfağı” projesini hayata geçirdi.

Sultanbeyli Belediyesi, kadın el emeğinin geçim kaynağına dönüşmesini sağlamak ve kadın istihdamını artırmak için Marifet Mutfağı açılışını gerçekleştirdi. Bu projeyle girişimci kadınlar için birçok alanda, uzmanlar tarafından verilen eğitimlerle destek sağlanacak. Marifet Mutfağı’nda kendini geliştirmek ve aile bütçesine katkı sağlamak isteyen adaylar, başvurularının ardından mülakatlarla değerlendirilerek seçilecekler. Oluşturulan gruplar, çeşitli uzmanlık alanında eğitimler almakla birlikte deneyimli uzmanlardan bilgi ve tecrübe paylaşımlarıyla desteklenecek. Eğitimlere katılan Sultanbeylili hanımlar, el becerilerini geliştirmede ve üretim sürecinde uzmanlaşma konusunda yetkinlik kazanmış olacaklar. Ayrıca hanımlar çocuklarını, Çocuk Gelişim Uzmanlarının olduğu Çocuk Dostu alanına bırakarak eğitimlere katılabilme imkânına da sahip olacaklar.

Marifet Mutfağı Projesi; 2022 yılında Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hibe desteği alan çalışmalar içerisinde yer aldı. Ayrıca Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen 2022 yılı Altın Karınca Ödülleri’nde Sosyal Hizmetler kategorisinde HEMDEM Kadın Kooperatifinin Kurulması projesiyle ödül sahibi olmuştu.

Marifet Mutfağı’nın açılış programında konuşma yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli Belediyesi olarak ilçemizde kadın istihdamını artıracak bir projenin açılışını gerçekleştirmek için bir aradayız. Kadınların sosyal ve ekonomik yönden güçlenmeleri, aile bütçelerine katkı sağlayabilmelerini hedefleyerek yapımını tamamladığımız Marifet Mutfağı’mızı hizmete açıyoruz. Burada eğitim alan hanımefendiler alanında uzman eğitmenler tarafından aldıkları eğitimlerle, mutfaktaki el becerilerini geliştirerek yeteneklerine değer katacaklar. Sosyal, kültürel ve mesleki eğitim alanında daha donanımlı hale gelerek meslek sahibi olacaklar. Birçok farklı branşta verilen eğitimlerle hanımlar, istedikleri alanda kendilerine yatırım yapabilecek. Hanımefendilerin mutfağımızda ürettiği ürünler; Dijital Sultanbeyli projemiz sayesinde, online platformlar aracılığıyla satışa sunulacak ve bu şekilde aile bütçesine katkı sağlanmış olacak. Bu önemli projenin hayata geçmesinde ortaklarımızdan Gedik Üniversitesi’ne, iştirakçilerimize ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Marifet Mutfağı’mızın kıymetli hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Sultanbeyli İlçe Kaymakamı Kemal Şahin açılışta yaptığı konuşmasında, “Sultanbeyli her alanda gelişimini sürdürüyor. Belediyemiz yapmış olduğu projelerle ilçemizin kalkınmasına katkı sunuyor. Bugün hizmete aldığımız kadınlar için çok kıymetli bir proje olan Marifet Mutfağı’nın Sultanbeyli’mize hayırlı olmasını diliyor, Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Keskin’e teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Marifet Mutfağı’nın açılış programına AK Parti İstanbul Milletvekilleri Yıldız Konal Süslü, Rabia İlhan, İsmail Erdem; Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Ali Tombaç ve sosyal medyada takipçileriyle paylaştığı tariflerle bilinen Şef Şükran Kaymak da katıldı. 7 milyonu aşkın takipçi sayısıyla Şef Şükran Kaymak’ın, aynı zamanda “Şükran Kaymak’la Çay Saati” adlı kitabı da bulunuyor.

selyus