Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ, YEREL YÖNETİMLER 2 Ocak 2022

Taksiciler servislere akın etti

İstanbul’da yapılan yüzde 36’lık yeni yıl zammı nedeniyle taksimetrelerini güncellemeye Bağcılar’daki servise gelen taksiciler uzun kuyruklar oluşturdu.

Türkiye gazetesinin haberine göre Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce (TUHİM) tarafından enflasyon, yakıt giderleri, asgari ücretin artışı nedenleriyle elektronik bilet, taksi, dolmuş ve minibüs ücretlerini yeniden değerlendirilerek yapılan yüzde 36’lık zam talebi UKOME’de kabul edildi. Taksi ücretlerine gelen yeni yıl zammı nedeniyle İstanbul’daki taksiciler taksimetrelerini güncellemek için Bağcılar’daki servis yolunu tuttu. Yılın ilk gününde sabah erken saatlerden itibaren bekleyen taksiciler uzun kuyruklar oluştururken taksimetre kuyruğu havadan görüntülendi.

TAKSİLER GÜNCELLEMEYİ BEKLEDİ

Bir kez bizim adımız çıkmış zaten. Taksimetre güncellemesi yaptırmak için bekliyoruz. Hala da fiyat güncellemesi olmamış bekliyoruz. Bir dünya araba var burada. Bunun çözümünü kim yapacak. Belediye bizi buraya salıyor kendi çözümüzü kendiniz yapın diyor” diye konuştu.

Metin İnci, “Sabah 6’da geldik. Saat 12’den önce başlamamışız. Bu sistem böyle yürümemesi lazım. Bizi mağdur ediyorlar. Bari sistemi ona göre ayarlasalardı” dedi.

Enes Yaşar, “Her sene bu şekilde buralara gelip bu soğukta bekliyoruz. Taksimetremize ayar yaptırıyoruz. Bunun daha organizasyonlu bir şekilde yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

selyus