Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 25 Aralık 2016

Tapu yalancısı Başkan Battal İlgezdi’den İBB serzenişi!

2009 yerel seçimlerinde elinde tapu fotokopisi ile seçimden bir gün sonra ‘gelin hakiki tapularınızı benden alın’ diyerek vatandaşları kandıran Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Bizim 13 mahallemiz plansız imarsız. 6 yıl sonra nihayet imara çıkmaya başladı. 1 yıl da öyle bekledi 7 yıl oldu.” diye İBB Meclisine serzenişte bulundu.

Ataşehir bölgesinin 1/5000’lik planlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanması sonrasında 1/1000’lik planların yapımı öncesinde vatandaşlar bilgilendirildi. “Bizim 13 mahallemiz plansız imarsız. 6 yıl sonra nihayet imara çıkmaya başladı. 1 yıl da öyle bekledi 7 yıl oldu.” diyerek İBB için olumsuz algı oluşturmaya çalışan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye sormak lazım; 2009 yerel seçimlerinde bu imar sorunu olan mahalle sakinlerine gidip zillerini çalarak renkli tapu fotokopisi verip seçimden bir gün sonra gelin benden tapularınızı alın yalanını sen söylemedin mi? Şimdi bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne nihayet imar çıkmaya başladı diye serzenişte bulunuyorsun.  

Elinde binlerce tapu fotokopisi ile tapu sorunu olan mahallelere gidip insanların duygularıyla oynadın mı oynamadın mı, sen önce buna bir cevap ver?

Şimdi kalkmışın 7 yılı geçti diyorsun. Bu 7 yıl zarfında sen ne yaptın? Hani ertesi gün tapuları veriyordun? Senin bu yalanının ahlaklı siyasette yeri var mı? Bugün de bundan 8 yıl önce kandırdığını insanları toplayıp mahallenin imar sorununu konuşuyorsun. Bu kandırdığın vatandaşlara, ‘ben size yalan söyledim ancak sizin imar sorununuzu İstanbul Büyükşehir Belediyesi çözdü dedin mi?

Ayrıca AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı ile İBB AK Parti Meclis Üyelerinin gayretleriyle bugünlere gelen 1/5000’lik imar planlarını sağa sola sataşmadan 1/1000’lik imar planlarında çevir de 7 yıldır yalanlarınla oyaladığın Ataşehirlilerin mağduriyetini gider. Bu arada hem Başkan Yağcı’ya hem de AK Partili İBB Meclis Üyelerine teşekkür et.

Öte yandan AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı ve ekibi resmen uyuyor. Başkan Yağcı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin 2009 seçimlerinde yalan söylediği vatandaşlarla mahalle mahalle toplanıp bu belediye başkanı size yalan söyledi, biz belediyeyi yönetmiyoruz ama yinede sizin tapu sorunlarınızı biz çözdük” diye sıcağı sıcağına niye açıklamalar yapmıyor.

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’ndan,  ilçenin imarı çıktıktan sonra birkaç yerel basında cılız haberin dışında hiçbir çalışma yok.

Başkan Yağcı bu konuda önemli bir kamuoyu oluşturmazsa yerel seçimlerini bekleyip seçim zamanı kullanmaya çalıştığında ‘atı alan Üsküdar’ı geçti’ atasözünü hatırlatarak o zaman kadar vatandaşlar tapularını alır sende avucunu yalarsın.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, belediye binasında düzenlediği toplantıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen Ataşehir İlçesi 1/1000 ölçekli Yenisahra ve yakın çevresi revizyon uygulama imar planı hakkında bölge sakinlerini bilgilendirdi. Toplantıda yapılan Ataşehir İlçesi 1/1000 ölçekli Yenisahra ve yakın çevresi revizyon uygulama imar planıyla ilgili konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ataşehir bilindiği gibi 17 mahalleden oluşuyor. Bizim 13 mahallemiz plansız imarsız. 6 yıl sonra nihayet imara çıkmaya başladı. 1 yıl da öyle bekledi 7 yıl oldu. Yenisahra- Barbaros’un planları çıktı. 1/5000’likler çıktı. 1/1000’likleri de kısmet olursa biz yapacağız. Bugün vatandaşla ne yapabiliriz noktasında sohbet ettik. Onların mağduriyetleri var. Onları nasıl giderebiliriz. Ben Ataşehir, Yenisahra, Barbaros, İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahallelerine hayırlı olsun diyorum” dedi.

selyus