Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 15 Mart 2017

Temurci STK’larla buluştu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, 120 farklı Fikir ve Düşünce Sivil Toplum Kuruluşlarıyla il başkanlığında bir araya geldi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının ev sahipliğinde 120 farklı Fikir ve Düşünce Sivil Toplum Kuruluşlarıyla referandum süreci ve gündeme dair konuların konuşulduğu buluşma programı düzenlendi. İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin konuşmacı olarak katıldığı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Muharrem Ödemiş’in öncülüğünde gerçekleşen programa MÜSİAD, Memur-Sen, Askon, Hak-İş, Ensar Vakfı, TÜGVA, Önder Vakfı, ÖNSİAD, Hayrat Vakfı, İlim Yayma Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Hekimler Birliği, Uluslararası Hukukçular Derneği, Hukukçu Kadınlar Platformu, Yeni Dünya Vakfı gibi tanımış STK’lar başta olmak üzere 120 farklı STK, sendika ve derneğin temsilcileri katıldı. Programda davetlilerin yerlerini almasının ardından salona gelen Başkan Dr. Temurci, masaları tek tek gezerek katılımcıların ellerini sıktı.

 

“BİZİM EN AZ BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI KADAR ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

Konuşmasında STK’lara seslenen İl Başkanı Dr. Selim Temurci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“16 Nisan’da ekranlarda görülecek yüzdeler ve tablolar sadece AK Parti İstanbul İl Başkanlığını ya da AK Parti kurumsalını ilgilendirmiyor, tek tek sizleri, hepimizi ilgilendiriyor. Ben Sivil Toplumumuzu sadece kendi içindeki toplantılarla değil çok daha fazla sahada görmek ve sorumluluk almasını istiyorum. Çünkü bazen siyasetçiler nasıl olsa bu partinin düşüncesiyle konuşuyor edasıyla size yaklaşabiliyor. İnanın böyle bir derdimiz yok ama sonuçta bu kardeşiniz AK Parti’nin İl Başkanıdır. Benim ekibim ve belediye başkanlarım böyledir. Onun için Sivil Toplumuzun bu meselenin sivilleşmesi adına, katkılarını sunmasını bekliyoruz. Daha fazla vatandaşımıza bu hükümet sisteminin anlatılması gerekir. Ana muhalefet partisinin liderine bile anlatmamız gereken bir mesele olduğunu biliyoruz. Sizin bu işi daha fazla sahiplenmeniz adına, bu gün sizinle buluşmayı yapıyorum. Çünkü sadece partiler yarışmıyor, çok kirli bir ittifak var. Alman ve Hollanda Devlet Televizyonu televizyonda resmi olarak ‘hayır’ kampanyaları yapıyor. Türkçe gazete manşetleri yapıyorlar. Bizim en az Barolar Birliği Başkanı kadar çalışmamız gerekiyor. Herhalde bundan daha fazla duygularımı ifade edecek bir şey bulamıyorum.”

Başkan Dr. Temurci’nin konuşmasının ardından söz alan 32 STK başkanı; yeni anayasa, yeni anayasa maddeleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve ‘evet’ kampanyasına güçlü destek verdiklerini belirterek, Türkiye’nin geleceği için, istikrar için, vesayet odaklarının bir daha milletin iradesini darbe yapmamaları için ve 15 Temmuz’lar yaşanmaması için; 7 Ağustos Yenikapı mitingindeki birlik ruhuyla, AK Partinin yanında olduklarını dile getirdiler.

selyus