Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 17 Haziran 2016

Türkiye’de farklı bir nam salmış belediye

Ümraniye Belediyesi, Elmalıkent Mahalle Muhtarlık binası açılış törenine katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Değerli Belediye Başkanımız Hasan Can Bey’in ilçeye kazandırdığı kalıcı eserlerle Ümraniye, her geçen gün bambaşka bir mecraya doğru hızla ilerliyor. Ümraniye, özellikle sosyal belediyecilik alanında da Türkiye’de farklı bir nam salmış belediyemizdir”

Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan ve kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulan Elmalıkent Mahalle Muhtarlığı’nın açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Topcuoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, “2004 yılından bu yana yapılan yatırım ve hizmetlerden bahsederek; Ümraniye’de ciddi bir değişimin yaşandığının altını çizdi. Batur, “Hizmet seferliğimiz 2004 yılından bu yana artan bir şevkle devam ediyor ve devam edecek. Bizi bu noktaya getiren, çalışmalarımıza yön veren ve tüm bu hizmetlere imza atan Değerli Belediye Başkanımız Hasan Can Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından bir konuşma yapan Elmalıkent Mahalle Muhtarı İbrahim Demiral, “2004 yılında göreve gelen Belediye Başkanımız Hasan Can’ın insan odaklı çalışmaları neticesinde Ümraniye; gelişim ve değişim göstererek, hak ettiği yere gelmiştir. Bu anlamda belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ümraniye’de bulunan 350’ye yakın kalıcı esere değinerek konuşmasına başlayan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “2004 yılından beri yaptığı hizmetlerle Ümraniye’yi ticaret ve finansın merkezi haline getiren Belediye Başkanımız Hasan Can Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasına Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını temenni ederek başlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Cenab- ı Allah inşallah bizleri bu güzel aydan layıkıyla istifade edenlerden eylesin” dedi. Türkmen, “Değerli Belediye Başkanımız Hasan Can Bey’in ilçeye kazandırdığı kalıcı eserlerle Ümraniye, her geçen gün bambaşka bir mecraya doğru hızla ilerliyor. Ümraniye, özellikle sosyal belediyecilik alanında da Türkiye’de farklı bir nam salmış belediyemizdir. Bu bağlamda başkanımızı tebrik ediyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

BAŞKAN HASAN CAN: “BU TOPRAKLARI BİN YILDAN BERİ YURT EDİNDİK”

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Türkiye’nin geçmişten bugüne çok büyük gelişmeler kaydettiğini, 80 yılda ne yapıldıysa, son 12 yılda tüm bu yapılanın 4 katı hizmet yapıldığını belirtti. Ümraniye’nin dünü ve bugününü çok iyi bildiğini söyleyen Başkan Hasan Can, “Ümraniye’ye, son 12 yılda tabanından tavanına kadar beş kuruş borcu olmadan 350’ye yakın kalıcı eser kazandırdık ve ilçemizde bulunan tüm kamu kurumlarına desteğimizi sürdürdük” dedi.

Milli birlik ve beraberliğin önemine de değinen Başkan Hasan Can, “Bu toprakları bin yıldan beri yurt edindik. O yüzden aramıza fitne sokmak isteyenler emeline ulaşamayacak. Çünkü kardeşlik köprüsü bin yıldan beri bu coğrafyalarda kurulu. Öte yandan geçen hafta sonu AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programı için Diyarbakır Sur’da bulunduk ve binlerce kardeşlerimizle birlikte iftar yaptık. Orada bulunmanın hazzını yaşadık” dedi. Başkan Hasan Can, Elmalıkent Muhtarlık Binası’nın muhtara ve mahalle sakinlerine hayırlı olmasını temenni ederek” konuşmasını sonlandırdı.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu kısa bir konuşma yaptı. Dervişoğlu, “Ümraniye’ye kazandırdığı kalıcı eserleri sebebiyle Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Mahalle sakinlerimize Elmalıkent Mahalle Muhtarlığının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Elmalıkent Mahalle Muhtarı İbrahim Demiral ve İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, Başkan Hasan Can’a yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Daha sonra Başkan Hasan Can ve protokolün, Elmalıkent Mahalle Muhtarlığı binasının açılışı için kurdela kesmesiyle tören son buldu.

selyus