Tuzla Belediyesi’ne yayıncı sertifikası

Tuzla Belediyesi’ne yayıncı sertifikası

Sosyal ve kültürel belediyeciliğin öncü isimlerinden biri olan Tuzla Belediyesi, halka hizmet adına sergilediği birçok sosyal etkinliğin yanında, sahip olduğu sertifikayla dilediği matbu ürünleri artık resmen basıp dağıtabilecek.

Türkiye’de çok az belediyenin sahip olduğu T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayıncı Sertifikası’na sahip olan Tuzla Belediyesi, bu sertifikanın kendisine sağladığı avantajlara uygun olarak adeta bir yayınevi gibi çalışabilecek. Yayıncı Sertifikası ile resmi bir yayınevi yetkisine sahip olan Tuzla Belediyesi, çeşitli fikir ve sanat eserlerinin tespit edilmesi, yayına hazırlanması ve çoğaltılması gibi faaliyetleri kendi bünyesinde icra edebilecek.

YAYINCILIĞI KÜLTÜR ELÇİLİĞİ KİMLİĞİYLE ORTAYA KOYACAĞIZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi’nin elde ettiği yayıncı sertifikasıyla, ülkemizin gizli kalmış kültürel birikimlerini gelecek kuşaklara aktarmada daha etkin olacağını ifade etti. Sertifikayla, hiçbir maddi kazanç elde etmeyi amaçlamadıklarını vurgulayan Başkan Yazıcı, “Yayıncı Sertifikası ile özellikle kültürel ve sanatsal zenginliğimizi muhafaza etmede ve yaygınlaştırmada aktif bir çalışma içinde olacağız. Yayıncılığı, sosyal sorumluluğa uygun olarak icra edecek ve bunu bir anlamda bir kültür elçiliği kimliğiyle ortaya koyacağız. Özellikle eğitimde ihtiyaç duyulan kitap vb. eserlerin hazırlanmasını, basımını ve dağıtımı yapacağız.” dedi.

 

Etiketler:
selyus