Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 20 Aralık 2019

Tuzlalı miniklerin yerli malı farkındalığı

Miniklerden Yerli Malı Farkındalığı Orhanlı Kültür Merkezi’nde Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin hazırladığı yerli malı kermesine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı da katıldı.

“Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı” temasıyla oluşturulan etkinlikte Açem Bakkalı, meyve ve sebzelerin yer aldığı stantlar kuruldu. Dr. Fatma Yazıcı, “Bugün yerli malı haftası nedeniyle bir aradayız. 1 hafta boyunca okullarımızda şenlikler yapıldı. Kendi öz değerlerimize değer vermezsek kaybolacaktır. Manevi değerlerimizi koruyarak çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Gelenek, görenek ve yemeklerimizi unutmamalı geleceğe taşımalıyız. Toplumun yarısı kadın, diğer yarısını da yetiştiren kadındır. Kadının sahip çıkmadığı hiçbir değer yaşayamaz. Ülkemizin kalkınması için vereceğiniz destek çok önemli. Açem anneleri olarak hem kendinizi hem de çocuklarınıza verdiğiniz değerden dolayı teşekkür ediyorum. Evlerinizden çıkıp mücadele vermeniz çok kıymetli. Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcının sizlere selamlarını iletiyorum” dedi.

Yedi bölge dans gösterisini Orhanlı Açem minikleri başlattı Her bölgenin kendine has folklorunu sergileyen minikler izleyicilerden tam not aldılar. Açeme kayıtlı çocukların sınıflarda yapmış oldukları yerli malı proje çalışmaları da sergilendi. Tiyatro salonunda ‘Ayşecik ‘isimli tiyatro oyunu sergilendi ve çeşitli oyunlar oynandı. Açem kursiyerlerinin kurslarda yapmış oldukları malzemeler(takılar, tablolar, kıyafetler, el yapımı ürünler) kermeste satışa sunuldu. Toplanan yardımlar Dr. Fatma Yazıcı’dan, Mutlu Yuva Derneği Bölge Başkanı Filiz Aksoy’a bağış kumbarasıyla takdim edildi. Yerli malı haftası için hazırlanan etkinlikte velilerin evden getirdikleri yiyecekler tüketilerek farkındalık oluşturuldu. Tuzla Kart Üyesi olan iş yerlerinden alınan hediyeler çekiliş yapılarak şanslı üyelere günün anısı için verildi.

selyus