Ana Sayfa EDEBİYAT, YEREL YÖNETİMLER 12 Kasım 2016

Ümraniye Belediyesi, Dilipak’ı ağırladı

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ve gençlerin 10 hafta boyunca uzman akademisyenler ve eğitmenler tarafından çeşitli alanlarda temel bilgileri edinmelerini kapsayan Akademi Genç, eğitime devam ederek konuğu Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak’ı ağırladı.

Ümraniye Belediyesi, gerçekleştirdiği kültür, sanat ve eğitim faaliyetleriyle gençlerin gelişimlerine destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Akademi Genç derslerinin bu haftaki konuğu Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak’tı. “Gündem” başlığı altında işlenen “Darbe” konulu program Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Akademi Genç programına Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları, Ümraniye Gençlik Konseyi Başkanı Kaan Şekercioğlu, TÜGVA Ümraniye İlçe Temsilcisi Eyüp Erkovan ve Akademi Genç’in öğrencileri katıldı.

Sözlerine “Sizler tarihin yaşayan tanıklarısınız, tarih biz yaşarken yazıyor” diyerek başlayan Gazeteci – Yazar Abdurrahman Dilipak, “Bazen insanlar geçmişten bir bilgi sahibi değilse içinde yaşadığı birçok şeyin farkına varamayabilir. Bunu anlamanız için daha önceki tecrübeye, başkalarının anlattıklarına şahitlik etmeniz gerekiyor” dedi. Dilipak, “Yaşadığımız zamana ve mekâna şahitlik edeceğiz, sorumluluk üstleneceğiz. Geçmişin bilgi birikimi geleceğin umuduyla bugünümüzü anlamlı kılacağız” diyerek sözlerine 1960 darbesini ve sonraki darbelerde yaşadıklarından bahsederek devam etti. Darbelerin tarihi arka planı ve geleceğe bu sürecin etkileri, bu sürecin sorumlulukları konusunda anlatımlarda bulunan Dilipak’ı gençler dikkatle dinledi. Dilipak, “bizi öldürmeye gelenler, bizde dirilsinler, şimdi onları da kurtarmak bize düşüyor. Merhametimiz, gazabımızdan, sevgimiz nefretimizden büyük olacak” diyerek sözlerine son verdi. 

 

 

selyus