Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 12 Eylül 2016

Ümraniye Belediyesi’nde bayramlaşma

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniye protokolü Kurban Bayramı’nın ilk gününde, belediye hizmet binasının girişinde yer alan Kültür ve Sanat Merkezi’nde vatandaşlarla bayramlaştı.

Ümraniye Protokolü bayramlaşma programı, Kurban Bayramı’nın ilk gününde; Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu bayramlaşma törenine, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, belediye birim müdürleri, belediye personeli, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Ülkenin zor günlerden geçtiğini belirterek söze başlayan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe kalkışması gecesinde yaşananlardan bahsetti ve devam eden sürece değindi. Çakıroğlu, “Kurban Bayramı’nın ülkemize, milletimize ve dünyamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

RABBİM ÜZERİMİZDEKİ BU KARA BULUTLARIN DAĞILMASINI VE HUZUR İÇERİSİNDE YAŞAYACAĞIMIZ BİR ÜLKEYİ NASİP ETSİN”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Öncelikli olarak hepinizin mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Allah daha nicelerine huzur içerisinde erişmeyi hepimize nasip etsin.” dedi. 15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasından bahsetti ve yaşanan darbe gecesinde hayatını kaybeden 8 şehidimiz için kesilen kurbanlardan hatırlatarak, şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Başkan Hasan Can, “Şimdi tarih yazılmıyor ama biz tarihi yaşadık. Belki tarihin yaşanmasına şahitlik ettik ve aktörleri olduk. Belki 50-100 sene sonra 15 Temmuz farklı söylenecek. Destan olan 1915 Çanakkale Zaferinde 250 bin şehidimizi de buradan yâd ediyorum. Çanakkale’yi bir tek kişi anlattı o da Mehmet Akif Ersoy’du ve Çanakkale’ye gitmeden anlattı. Ruh olunca kalp gözüyle görüyorsun, ruh olmayınca gitsen de görmüyorsun. Bugün çok şükür yaşadığımız günlerde o günün matbuatı gibi dediğiniz medyanın da yer aldığı tarihe geçecek bir zaman dilimini yaşıyoruz. Yani tarihe çok farklı yansıyacak günleri yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz.” diye konuştu.

Birlik ve beraberliğe de vurgu yapan Başkan Hasan Can, “Rabbim üzerimizdeki bu kara bulutların dağılmasını ve huzur içerisinde yaşayacağımız bir ülkeyi nasip etsin. Bu vesileyle Kurban Bayramı’nızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Program, protokolün vatandaşlarla bayramlaşması ile sonra erdi.  

selyus