Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 4 Temmuz 2018

Ümraniye Belediyesi’nde imzalar atıldı

Ümraniye Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında, kadrolu işçi personeline yönelik 2018-2020 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

2018-2020 yıllarını kapsayan kadrolu işçi personeline yönelik Toplu İş Sözleşmesi, Ümraniye Belediyesi ile işçi ve işveren sendikaları temsilcileri tarafından imzalandı. İmza törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, Hizmet-İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Mustafa Şişman, MİKSEN Genel Sekreteri Av. Zekeriya Sancı, MİKSEN Genel Sekreter Yardımcısı İdris Kayıcı ve Hizmet-İş Sendikası Ümraniye Belediyesi temsilcileri katıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye personelinin özlük haklarını koruyarak ve her şeyi personelin lehine düşünerek çalıştıklarını ifade ederek, “Her kademeden tüm belediye personeli bir ailedir” dedi. Başkan Hasan Can, Toplu İş Sözleşmesi’nin hayırlara vesile olmasını temenni ederek konuşmasını bitirdi.

Hizmet-İş Sendikası 5’nolu Şube Başkanı Mustafa Şişman ise, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a sözleşme sürecinde gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Sözleşme ile işçilerin ücretleri ilk yıl için %14 oranında ikinci yıl için ise enflasyon oranında arttırıldı. Ayrıca işçilerin sosyal yardım ödemeleri, öğrenim ödemeleri ve diğer sosyal ödemeleri de arttırıldı. Toplantının sonunda 2 yıllık kadrolu işçiler için toplu iş sözleşmesi imzalandı.

selyus