Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 10 Kasım 2018

Ümraniye Belediyesi’ne anlamlı ödül

Ümraniye Belediyesi, yaptığı çalışmalar ve düzenlediği faaliyetlerle aldığı birçok ödüle bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından BM kriterlerine göre yaptırılan araştırma sonucunda Ümraniye Belediyesi, Çok Yüksek İnsani Gelişme Sosyal Kapsama Endeksi alanında 1. sırada yer aldı.

Ümraniye Belediyesi, 15 yıldır yaptığı çalışmalarla ilçenin çehresini değiştirirken gerçekleştirilen eğitim, kültür, sanat ve spor faaliyetleriyle de Ümraniye’yi büyük bir cazibe merkezi hâline getirdi. Bu çalışmalar neticesinde birçok ödüle sahip olan, akademik çalışmalara konu olan ve adından her alanda söz ettiren Ümraniye Belediyesi, Brand Week İstanbul organizasyonu kapsamında İnsani Gelişme Vakfı tarafından yapılan ve Yerel Seçim Kampanya Teknikleri Konferansı sonrasında gerçekleşen İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler (İGE-İ) Ödül Töreni’nden “Çok Yüksek İnsani Gelişme Ödülü”yle döndü. 186 ilçe ve 30 büyükşehirin 52 farklı değişken kapsamında incelenerek 7 farklı kategoride ödüllendirildiği araştırmada; Ümraniye Belediyesi birçok kriterde üst sıralarda yer alırken Sosyal Kapsama Endeksi’nde de birinci sıradaydı.

Sosyal Kapsama Endeksi’nde Yer Alan Değişkenler Şöyle: Belediye Bilgi Paylaşımı ve Saydamlık Endeksi, Belediyeye Erişim Endeksi, Belediye Sosyal Medya Kullanım Endeksi, Gizli Vatandaş Endeksi, Seçimlere Katılım Oranı, Aileye Yönelik Hizmetlerin Endeksi, Aileye Yönelik Hizmetlerin Kalite Puanı, Çocuklara Yönelik Hizmetlerin Çeşitliliği, Çocuklara Yönelik Hizmetlerin Kalite Puanı, Gençlere Yönelik Hizmetlerin Çeşitliliği, Gençlere Yönelik Hizmetlerin Kalite Puanı, Kadınlara Yönelik Hizmetlerin Çeşitliliği, Kadınlara Yönelik Hizmetlerin Kalite Puanı, Mültecilere Yönelik Hizmetlerin Kalite Puanı, Mültecilere Yönelik Hizmetlerin Çeşitliliği, Engellilere Yönelik Hizmetlerin Kalite Puanı, Engellilere Yönelik Hizmetlerin Çeşitliliği Hasta ve Yaşlılara Yönelik Hizmetlerin Çeşitliliği, Hasta ve Yaşlılara Yönelik Hizmetlerin Kalite Puanı, Belediyecilik Hizmetlerinin Kalite Puanı, Belediyecilik Hizmetlerinin Kalite Puanı.

Araştırmalar neticesinde Ümraniye Belediyesine verilen “Çok Yüksek İnsani Gelişme Ödülü”nü Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can adına, Ümraniye Belediyesi Basın ve Yayın Müdürü Hakkı Ener Elçi aldı.

selyus