Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 12 Ekim 2016

Ümraniye’de aşure bereketi

Ümraniye Belediyesi, dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştirmek amacıyla Muharrem Ayı’nda vatandaşlara aşure ikram etmeye devam ediyor. Türk bayrağı motifli aşure kazanların başına geçen Başkan Hasan Can,  vatandaşlara aşure ikram etti.

Düzenlediği etkinliklerle birlik, beraberlik ve kardeşlik adına adımlar atan Ümraniye Belediyesi, bereketli aşuresiyle vatandaşları aynı tatlarda buluşturmaya devam ediyor. Ümraniye’nin çeşitli noktalarında stantlar kurarak, ilçedeki tüm vatandaşlara aşure ikram eden Ümraniye Belediyesi; bugün de 3 ayrı noktada; Medine Camii, Santral Camii ve Sondurak Meydanda aşure dağıtımına devam etti. Aşure dağıtımlarına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sondurak Meydan da kurulan stant da vatandaşlarla bir araya gelip, aşure ikram eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can yaptığı konuşmasında muharrem ayı ve kerbelâ şehitlerinden bahsetti. Daha sonra Aşure kazanını açan Başkan Hasan Can, Halil İbrahim Sofrası Aşevinde pişirilen aşurelerin üzerine Ümraniye Belediyesi aşçıları tarafından yapılan Ay yıldızlı motife büyük ilgi göstererek, “Burada 15 Temmuz şehitlerinin canını verdiği bayrak var. Bu bayrağı görenlere canımız kurban olsun. Bu bayrağa kurşun sıkanlara lanet ediyoruz” dedi ve besmele ile aşure dağıtımına başladı.

Ümraniye Belediyesi’nin bugün 3 ayrı noktada gerçekleştirdiği ve yaklaşık 8 bin kişiyi ağırladığı aşure dağıtım programları, vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılandı.

selyus