Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 29 Ekim 2016

Ümraniye değerlerine sahip çıktı

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında “15 Temmuz İradenin Şahlanışı Açık Hava Karikatür Sergisi” açıldı. Alemdağ Caddesi üzerinde açılan sergisi dünyanın en büyük karikatür sergisi olmasıyla dikkat çekti.

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında “15 Temmuz İradenin Şahlanışı Açık Hava Karikatür Sergisi” açıldı. Demokrasi ve Sivil Özgürlük konulu karikatürlerin yer aldığı sergi, karikatürlerin uygulandığı bina giydirmeleri, grafitti çalışmaları ile ön plana çıktı. 26 karikatür Alemdağ Caddesi’ndeki binalardan aşağıya sarkıtıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Mehter Takımı ile birlikte Ümraniye Meydanı’na kortej yürüyüşü yaptı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın öncülüğünde gerçekleşen kortej yürüyüşüne AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Ümraniye Kaymakamı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, belediye meclis üyeleri ve binlerce vatandaş Ümraniyeli etti.

Demokrasi yürüyüşünün ardından Ümraniye Meydanı’nda Ezan ile Sala okunarak Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası Mehter Takımı gösterisi vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

“BAYRAĞINIZI HEP YUKARIDA TUTUN”

15 Temmuz marşını yazan Filistinli şair Cihat Et- Türbani bir konuşma yaptı. Türbani, “Sizlere Arap dünyasının ve tüm Müslümanların selamını getirdim. Sizler uzun yıllar İslam’ın savunucusu Fatih Sultan Mehmet Han, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim’in torunlarısınız. Bunu 15 Temmuz’da da göstererek bayrağınızı yüksekte tuttunuz. Evet bu bayrağı hep yukarılarda tutun, hiç yere düşürmeyin. O gece Gazze’deki kardeşleriniz de sizlere sabaha kadar dua ettiler. 15 darbe girişimi ile ilgili yazdığımız marşın Türkiye’de çok büyük ilgi gördüğünü duydum. Bu beni çok onurlandırdı.” diye konuştu.

 BAŞKAN HASAN CAN, “CUMHURİYETE KARŞI DARBE YAPTILAR”

Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bugün Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet Bayramı tüm ülke insanımıza hayırlı olsun kutlu olsun. 93’üncü yılı kutluyoruz Cumhuriyet Bayramımızın. Son 50 – 60 senede Cumhuriyeti koruyoruz ve kolluyoruz diye bir takım vesayetçi rejim meraklıları Cumhuriyete karşı kast ettiler. Cumhuriyeti koruyoruz adı altında, Cumhuriyete karşı darbe yaptılar. Ama 15 Temmuz’da yeni bir darbe girişimini 79 milyon insanımız ayağa kalkarak Cumhuriyet nasıl korunurmuş, Cumhuriyet nasıl kollanır bütün dünyaya gösterdi. Hem de elinde bir çakısı olamayan bu millet tanklarıyla toplarıyla milletin üzerine saldıranlara karşı millet göğsünü siper etti” dedi.

15 Temmuz dünya tarihine altın harflerle yazılan bir destan olduğunu altını çizen Belediye Başkanı Can, “İşte bugün Cumhuriyet’in 93’üncü yılını kutladığımız bugün de 15 Temmuz’la korunmuş ve kollanmış olan milletin tamamı tarafından, cumhurun tamamı tarafından korunmuş ve kollanmış olan Cumhuriyeti çok daha iyi bir coşkuyla çok daha büyük bir aşk ile kutluyoruz. Ve bunu karikatürist sanatçılarımızın karikatürize ettiği kalemlerinden ve fırçalarından dökülen yorumları Ümraniye’nin Alemdağ Caddesi üzerinde 7-8 katlı binalara yukarıdan aşağı giydirmek suretiyle yaklaşık 26 tane karikatür ve 15 Temmuz zaferini, milletin zaferini, milletin başarısını anlatan bu karikatürleri burada sergiliyoruz” şeklinde konuştu.

Alemdağ Caddesi boyunca seçilmiş binalara giydirme olarak uygulanacak dev karikatürler 7 Kasım’a kadar binalar üzerinde sergilenecek. Devamında Kasım ayı sonuna kadar Belediye Sergi Salonunda orijinal ebatlarında sergilenmeye devam edecek.

selyus