Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 5 Nisan 2016

Ümraniyelilere ‘Mekteb-i Zerafet’ eğitimi

Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi işbirliğinde düzenlenen Mekteb-i Zarâfet eğitimleri Yrd. Doç. Dr. Nihal Şahin Utku ve Avukat Gülden Sönmez’in katılımıyla başladı.

Ümraniyeli hanımların sosyoloji, psikoloji ve aile eğitimleri gibi birçok konuda bilgi edineceği Mekteb-i Zarâfet, eğitimlere başladı. Eğitimin ilk haftasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihal Şahin Utku “Tarihin Öznesi Olmak”, Avukat Gülden Sönmez ise “Dünya Kadınları ve İslamiyet” konusunu işledi. İlk derse, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü, belediye birim müdürleri ve çok sayıda hanım katıldı.

 

Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü yaptığı konuşmasında, Mekteb-i Zarafet’te, eğitimler süresince 17 farklı ders ve konuşmacının yer alacağını belirtti.

Ardından kısa bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, “Eğer bir Müslüman hanım, kalbine, gönlüne ve aklının merkezine İslam’ı koyarsa, zaten en zarif hanım o hanımdır. Onun için mekteb-i zarafet eğitimlerini önemsiyoruz. İnşallah her hafta pazartesi günü bir arada olacağız” dedi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihal Şahin Utku, “Tarihin Öznesi Olmak” konulu ilk derste, kadınların toplumsal hayattaki öneminden ve tarihi değişimlerdeki rolünden bahsetti. Konuyla alakalı görsellerle anlatımını zenginleştiren Utku’nun dersi, katılımcıların sorularını cevaplamasıyla son buldu.

Ardından Avukat Gülden Sönmez “Dünya Kadınları ve İslamiyet” konulu dersinde, “İslam coğrafyalarındaki kadınların durumunu, yaptığı yardım seyahatlerinin ışığında ele aldı ve hanımlara tecrübelerini aktardı.

selyus