Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 29 Mart 2019

Ümraniye’nin Efsane Belediye Başkanı Hasan Can, personeli ağlattı

AK Parti tüzüğü gereği 3. dönemi tamamlamasının ardından 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar aday olmayan Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi personeliyle vefa programında son kez bir araya gelerek duygu dolu anlar yaşattı.

Ümraniye Belediye Bahçesi önünde düzenlenen vefa programına Başkan Hasan Can ve eşi Saliha Can, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ile personeller katıldı.

Ümraniye Belediyesi mehteran takımının gösterisiyle başlayan program 15 altın hizmet yılını anlatan sunum ve personellerin teşekkür ettiği video gösterimi ile devam etti.

“GÖREVİ, ŞEREF, ONUR VE HEYECANLA TESLİM EDECEĞİZ”

Vefa programında bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Birlikte yol yürüdüğüm, Ümraniye’nin yükünü taşımaya çalıştığım değerli mesai arkadaşlarım, hepinize sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Nasıl ki 2004 seçimlerinde hangi duygu ve düşüncelerle bu göreve geldiysek 31 Mart Pazar günü yapılacak seçim sonrası göreve gelecek kardeşimize bu emaneti aynı şeref, onur ve heyecanla teslim edeceğiz. Çok şükür Rabbim bana sizlerle birlikte Ümraniye’mize emsali görülmemiş hizmet etmeyi nasip etti” dedi.

“ÜMRANİYE’NİN HER HALİNİ YAŞAYARAK GÖRDÜM”

Başkan Hasan Can, “1961 yılında Ümraniye’ye gelmiş ve yerleşmiş olan bir kardeşinizim. O yıldan bugüne kadar Ümraniye’nin her halini yaşayarak gördüm. Dünden bugüne Ümraniye neydi ne oldu. Bizden önce yapılan ve bugüne gelen bir tane kalıcı eser yok iken, son 15 yılda göreve gelmemizle birlikte 450’nin üzerinde temelinden tavanına kadar yollar, parklar, kaldırımlar sayılmadan yaptığımız kalıcı eserler var. Bütün bu güzel işleri sizlerle birlikte yaptık. Allah bir kuluna hayır murat ederse onu hayır işlerinde istihdam eder. Rabbim bizleri hayırlı bir işle istihdam etti ve bu işi en iyi şekilde siz değerli kardeşlerimle birlikte yaparak başardık. Allah sizlerden razı olsun.

En önemli hizmetlerinin başında tekerliğini çamurdan çıkaramayan insanlara hizmet etmektir. Çok şükür 15 yıl boyunca Ümraniye’de aç ve açıkta bir Allah’ın kulunu bırakmayarak kimsesizlerin kimi olduk. Yürekten inanıyorum ki bu kadar kısa bir zamanda bu kadar çok iş yapmamızın temelinde garip, gurabanın duası yatıyor.  Siz bu ülkedeki evlatların geleceğe güzel bir şekilde yürümesi için hizmet ettiniz. İnsanların geleceği için yapmış olduğunuz bu güzel hizmetlerden dolayı Allah sizlerden razı olsun. Rabbim sizlere evlatlarınızın hayrını görmeyi nasip etsin” diye konuştu.

“BU BELEDİYEYİ SİZLERLE BİRLİKTE TÜRKİYE’DE PARMAKLA GÖSTERİLEN BELEDİYELERDEN BİRİ HALİNE GETİRDİK”

Konuşmalarını sürdüren Başkan Hasan Can, “15 yıldan beri belediye başkanıyım fakat yaklaşık 50 senedir siyasetin içindeyim. Siyaset sadece belediye başkanlığı değildir. Siyaset; vatana, millete hizmet etme sanatıdır. Görevimi devrettikten sonra bir kenara çekilmeyip millet için, memleket için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Buda benim hayat tarzımdır. İçinde yaşadığım şehre, siz değerli kardeşlerimle birlikte hizmet etmeyi nasip ettiği için Rabbime hamd ediyorum. Bu Belediyeyi sizlerle birlikte Türkiye’de parmakla gösterilen belediyelerden biri haline getirdik ve tüm bunları yaparken de devletin hiçbir kurum ve kuruluşuna beş kuruş borç yapmadan yaptık” şeklinde konuştu.

Ailesine de teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Başkan Hasan Can, “15 yıl boyunca bana desteklerini esirgemeyen başta eşim olmak üzere çocuklarıma da çok teşekkür ediyorum. Değerli kardeşlerim sizlere bu serin Mart akşamı tatlı bir atmosferde veda ediyorum. Ben Ümraniye’de olmaya devam edeceğim. Gönlüm hep sizlerle olacak ne zaman bana ihtiyaç hissederseniz o zaman orada olacağım. Allah yar ve yardımcınız olsun. Hepinizi Rabbime emanet ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Başkan Hasan Can’ın konuşmasından sonra, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, Başkan Hasan Can’a tüm personel adına, Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursu hocaları tarafından yapılan Ümraniye’nin dününü, bugününü anlatan ve Başkan Hasan Can’ın ailesinin isimlerinin yer aldığı bir tablo hediye etti.

Program Başkan Hasan Can’ın Ümraniye Belediyesi mehteran takımının gösterilerine eşlik etmesiyle son buldu.

selyus