Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 5 Nisan 2017

Üsküdar Belediyesi’nden kardeş şehir Edremit’e destek

Üsküdar Belediyesi tarafından “kardeş belediye” çalışması kapsamında Van’ın Edremit Belediyesi’ne 3 adet iş makinesi hibe edildi.

Üsküdar Belediyesi tarafından hibe edilen iş makinelerinin teslimi nedeniyle Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde düzenlenen törene Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, kurum amirleri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Edremit, muazzam güzelliklere sahip bir memleket”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bu ülkede yaşayan herkesin kardeş olduğunu belirterek, “Böylesine güzel bir memlekete ilk kez gelmek nasip oldu. Edremit, muazzam güzelliklere sahip bir memleket. İlçeniz aynı İstanbul’a benziyor. Salacak sahillerinden ne farkı var? Bulunduğumuz bu sahilleri, Üsküdar merkez kabul edebilirsiniz. Burası Salacak sahilleri karşısında, Erek Dağını da Çamlıca kabul edebilirsiniz. Erek’in camisi yok, o da olur inşallah. Buranın ülkemizdeki güzel şehirlerden hiçbir farkı yok.” ifadelerini kullandı.

Üç ayda 20 milyon TL’lik destek

Edremit Belediye Başkanı Atıf Çiçekli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin talimatlarıyla Ankara Büyükşehir ve Üsküdar Belediyeleriyle “kardeş belediye” olduklarını hatırlatarak, “Yılda sadece 3 milyon TL yatırım yapan belediyemiz, Ankara Büyükşehir ve Üsküdar belediyelerinden üç ay gibi kısa bir sürede 20 milyon TL’lik destek aldı. Kazanan Van ve Edremit oluyor. Kardeş belediyelerimizin başkanlarına çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.” diye konuştu.

Tören, anahtar tesliminin ardından Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çiçekli’nin Hilmi Türkmen’e plaket ve Van kedisi vermesiyle sona erdi.

Tuşba’yı ziyaret

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi meclis üyeleri ile birlikte Van Tuşba Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Başkan Türkmen’i, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, meclis üyeleri ile belediye çalışanları karşıladı. Gerçekleştirilen ziyarette Tuşba Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla ilgili sunum yapıldı. Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Belediyesi meclis üyelerine Tuşba Meslek Edindirme kurslarında üretilen yöresel kilim hediye etti.

selyus