Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 8 Ocak 2017

Üsküdar Belediyesi sözde değil, özde hizmet veriyor

İki yılda 200 projeyi Üsküdarlıların hizmetine sunan ve üçüncü yılda hedefledikleri 300’üncü projeye doğru emin adımlarla ilerleyen Üsküdar Belediyesi, hem kar temizliği hem de çöp toplama konusunda da anlının akıyla görevini yerine getirerek sözde değil, özde hizmet veriyor.

Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan Türkiye ile İstanbul’un tarih, kültür ve manevi zenginlikleri içinde barındıran Üsküdar, aldığı başarılı hizmetlerden dolayı çok şanslı. Yerel yönetimlerde tecrübesiyle öne çıkan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, uzun yıllardır Üsküdarlı olmanın avantajı ile başkanlık yaptığı ilçesine başarıyla hizmet ediyor. Başkan Türkmen’in öncülüğünde Üsküdar’ın bütün mahallelerine hizmet götüren Üsküdar Belediyesi, üç gündür yoğun bir şekilde yağan kar, Üsküdarlıları mağdur etmemesi için Çevre ve Koruma Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik Müdürlüğünün ekipleri gece-gündüz çalıştılar ve çalışmaya devam ediyorlar.  

İlçede bulunan Ana arter, cadde ve sokaklara yüzlerce ekibiyle girerek karları temizleyen Üsküdar Belediyesi, aynı zamanda çöp toplama konusunda da imtihanını başarıyla verdi. Deneyimli bürokrat olan Temizlik İşleri Müdürü Salih Uzun, 3 gündür adeta sokakta yattı desek yeridir. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in öncülüğünde ve direktifleriyle ekiplerini organize eden Uzun, büyük çöp aracıyla ulaşamadıkları çöp konteynerlerine el arabalarını devreye sokarak çöpleri topladılar. Ekipler ayrıca bizati taşıyarak sokaklarda bir tek çöp poşeti bırakmadılar. Fotoğraflar: Salih Uzun

selyus